hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İTÜ, kampüste kediye yemek veren görevliyi uyardı

    İTÜ, kampüste kediye yemek veren görevliyi uyardı
    expand

    İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kedilere yemek veren Taşkışla kampüsündeki görevli hakkında tutanak tuttu ve bir daha tekrar ederse hakkında işlem yapılacağı uyarısında bulundu. Olay basına yansıyınca, "hayvanların beslenmemesi için değil, hijyen eksikliği nedeniyle tutanak tuttuk" savunması yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İTÜ'nün Taşkışla kampüsünde yemekhanede görevli İhsan Zavar hakkında, kedilere yemek verdiği için tutanak tuttu ancak olay basına yansıyınca, tutanağın, Zavar'ın kedilere yemek verdiği gerekçesiyle düzenlenmediğini savundu. Üniversite, söz konusu tutanağın "hayvanların beslenmemesi için değil, hijyen eksikliği" nedeniyle tutulduğunu iddia etti.

    Diken.com.tr'nin haberine göre, kampüsteki kedileri doyurmak için artan yemekleri Zavar’dan alan hayvansever İTÜ öğrencileri, geçen hafta Zavar’ın kapısını çaldıklarında, ”Hakkımda tutanak tutuldu, yemek veremem” karşılığını almıştı. İdari sorumlu İbrahim Özkan ve gıda teknikeri Hakan Yaşar imzalı tutanakta da, Zavar’ın daha önce de kedilere yemek verdiğinin tespit edildiği ve uyarıldığı, buna karşın 17 Aralık’ta kedilere tekrar yemek verdiğinin tespit edildiği belirtilmişti.

    Diyarbakır'da çocukları fişleme skandalı

    "Bilgi eksikliği" varmış

    Üniversiteden yapılan açıklamadaysa, basına yansıyan tutanakta ‘bilgi eksikliği‘ olduğu öne sürülerek, ‘‘Taşkışla Yemekhanemizdeki görevlimiz hakkında tutulan tutanaktaki bilgi eksikliğinin yanlış anlaşılmalara neden olduğu üzüntüyle görülmüştür” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nimet Abla'nın sırrı buymuş!

    Açıklamaya göre, tutanak tutulmasının sebebi mutfak personelinin kedileri beslemesi değil, ‘görev yaptığı kıyafet ile yemekhane dışına çıkarak hayvan beslemesinin sağlık ve hijyen kurallarına aykırı‘ olmasıydı.

    Üniversite, söz konusu personelin ikinci kez aynı davranışta bulunduğu için ‘tutanak tutulması zorunluluğunun doğduğunu’ belirterek, hayvanlara karşı duyarlılığını vurguladı: ”Kampüs doğasına ve canlılarına sahip çıkma konusunda her zaman örnek olan, kampüs köpekleri için özel çalışma grubu oluşturan ve hayvanlara karşı duyarlılığı bilinen üniversitemizin, hayvan sevgisi ve beslenmesini engelleyecek bir anlayışa sahip olması mümkün değildir.”

    Mahsun Kırmızıgül: ''Beni kimse ciddiye almadı''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow