hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İvana Sert'e 623 bin TL'lik dava

    İvana Serte 623 bin TLlik dava
    expand

    Moda tasarımcısı İvana Sert ve ortağı Hatem Yavuz aleyhine 623 bin TL'lik dava açıldı. Davayı, Sert ve Yavuz ile ortak şirket kuran Alparslan Kılıç açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukatı Seyit Kaplan aracılığı ile davayı açan Alparslan Kılıç, İvana Sert ve Hatem Yavuz ile 16 Ağustos 2012 tarihinde bir sözleşme imzalayarak ortak şirket kurma kararı aldıklarını belirtti.

    Sözleşmenin imzalanmasından sonra kendisinin yüzde 50, İvana Sert ve Hatem Yavuz'un yüzde 25'er hissedarı olduğu DDT Gıda isimli bir şirket kurduklarını hatırlatan Alparslan Kılıç, şirketin kurulması ile Sert ve Yavuz'a 328 bin dolar ödeme yaptığını iddia etti.

    Sözleşmeye göre İvana Sert ve Hatem Yavuz'un ortak oldukları İSHY Deri isimli şirketi tüm demirbaşları ile yeni kurdukları DDT Gıda isimli şirkete aktarması gerektiğini savunan Alparslan Kılıç, “Ben sözleşmedeki yükümlülüğümü yerine getirerek onlara 328 bin dolar ödeme yaptım, ancak onlar İSHY'nin demirbaşlarını yeni kurduğumuz şirkete devretmediler" iddiasında bulundu.

    Davalıların kamuoyunda bilinen kişiler olması nedeni ile sözleşme şartları yerine gelmeden 328 bin dolar ödeme yaptığını hatırlatan Alparslan Kılıç, İSHY'nin yeni kurulan şirkete devredilmemesi üzerine Sert ve Yavuz aleyhine icra takibi başlattığını hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sert ve Yavuz'un itirazı üzerine icra takibinin durduğunu belirten Alparslan Kılıç, 328 bin doların karşılığı olan 623 bin TL'nin tahsili için icra takibine yapılan itirazın kaldırılarak takibin devamına karar verilmesini istedi.

    Kılıç ayrıca alacağının yüzde 25 icra inkar tazminatı ile birlikte tahsilini istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow