hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1 dağcı öldü, 19 dağcı mahsur kaldı

    1 dağcı öldü, 19 dağcı mahsur kaldı
    expand

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle Bozdağ'da mahsur kaldığı, dağcıların kurtarılması için ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi. Öte yandan aynı yerde Bozdağ'a tırmanan öğretmen Dürdane Seringeç, ayağının kayması sonucu düşerek yaşamını yitirdi. Seringeç'in (47) Çin'in 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh-Ata Dağı'nın zirvesine çıkan ilk Türk kadın dağcı olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a tırmanan 19 dağcının yoğun tipi nedeniyle dağda mahsur kaldığını bildirdi.

    Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bozdağ'a tırmanan 19 dağcının akşama doğru yetkililere telefon ve telsizle ulaşarak yoğun tipi nedeniyle dönemediklerini bildirdiğini söyledi.

    AFAD ekiplerinin dağcıların kurtarılması için harekete geçtiğini aktaran Toprak, ekiplerin 1-2 saate kadar dağcılara ulaşacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

    Toprak, telefon irtibatı olan dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Ödemiş'te Kaymakamımızın başkanlığında bir kriz yönetimi oluşturduk. Sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor" diye konuştu.

    Tırmandığı dağdan düşen öğretmen hayatını kaybetti

    Öte yandan Ödemiş ilçesindeki Bozdağ'a tırmanan öğretmen Dürdane Seringeç, ayağının kayması sonucu düşerek yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyesi Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Dürdane Seringeç, arkadaşlarıyla Bozdağ'a tırmandığı sırada ayağının kayması sonucu yaklaşık 500 metre yüksekten düştü.

    Olay yerinde hayatını kaybeden Seringeç'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

    İlk Türk kadın dağcı

    Bu arada hayatını kaybeden Dürdane Seringeç'in (47) Çin'in 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh-Ata Dağı'nın zirvesine çıkan ilk Türk kadın dağcı olduğu öğrenildi.

    İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyesi Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Dürdane Seringeç'in uzun yıllardır dağcılıkla uğraştığı belirtildi.

    Seringeç'in 2006 yılında, Çin'in 7 bin 546 metre yüksekliğindeki Muztagh-Ata Dağı'nın zirvesine çıkarak, bu zirveye çıkan ilk Türk kadın dağcı unvanını elde ettiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow