hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de de 150 kişi Syit Rıza'yı andı

    İzmirde de 150 kişi Syit Rızayı andı
    expand

    İzmir'deki Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşları, Dersim olaylarından sonra yakalanıp idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşlarının ölümünün 77'inci yıldönümü nedeniyle basın açıklamasında,"Pirimiz Seyit Rıza şahsında Dersim halklarının değerlerine yöneltilen saldırıları kınıyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konak'taki eski Sümerbank hizmet binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, Dersim olaylarından sonra hakkında idam kararı verilen Seyit Rıza ve arkadaşlarını, ölümlerinin 77'inci yıldönümünü andı. Ellerinde idam edilenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, mum yakıp kuru ekmek ve üzüm dağıttı. Grup adına basın açıklamasını derneğin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Ozan yaptı.

    Ozan, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacıbektaş'taki Dersim konuşmasının ardından, Dersim tartışmaları bir kez daha alevlenmiş, ırkçı faşist çevreler tarafından halkımızın hala kanamakta olan yarasına ve değerlerine saldırılar yöneltilmiştir" dedi. Kemalist kadroların, Kürtlerin dört parçada esaret altında kalmasına, dünden bugüne sayısız katliam yaşamasına neden olduklarını ileri süren Hüseyin Ozan, "Dersim bir Kerbela'dır. Seyit Rıza ve idam edilen diğer insanlarımızın mezar yerleri hala açıklanmamış, cenazeleri teslim edilmemiştir. Cenazeleri teslim edin ve Dersim'e nakline engel olmayın" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow