hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de MERS şüphesi!

    İzmirde MERS şüphesi
    expand

    İzmir'de, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran bir kişinin, MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alındığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açıklamasında, dün akşam ambulansla acil servise getirilen E.A'nın (65), bir süre önce hacdan dönmesi ve ateşi olması nedeniyle MERS virüsü şüphesiyle tek kişilik izolasyon odasına alındığı belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Özel kıyafetli hekimler tarafından hastanın fizik muayenesinde bilinci açık, diğer sistem muayeneleri de normal bulunmuştur. Hastanın tahlillerinde biyokimyası ve hemogramı normal olup gerekli ilgili kliniklerce konsülte edilmiştir. Anemnez ve klinik muayene ile hastada alt solunum yolu enfeksiyonu, ön planda düşünülmüştür. Tedavi planı yapılmış ancak hastanın MERS görülen bölgede bulunma öyküsü nedeniyle hastanemiz Anestezi yoğun bakım ünitesinde bulunan negatif basınçlı izole odaya alınması için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Hastanın mevcut durumu, olası teşhisler ve takip planı kendisine detaylı olarak anlatılmıştır. Hastanın tedavisi, şu anda hastanemizde devam etmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow