hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP İzmir'de fark attı!

    CHP İzmirde fark attı
    expand

    Yerel seçimlerde sonucu en çok takip edilen şehirlerinden biri de İzmir'di. CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Aziz Kocaoğlu, zaferini ilan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz Kocaoğlu, "Kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar, yüzde 50'nin üzerinde bir oyla seçilmiş bulunmaktayız" dedi.

    Seçim sonuçlarını konutunda izleyen Kocaoğlu, saat 12.30'da basın CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Ali Engin ile basın toplantısı düzenledi.

    "Kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar, yüzde 50'nin üzerinde bir oyla seçilmiş bulunmaktayız, öyle görünüyor. Sonuçlar 1-2 saat içinde netlik kazanır" diyen Kocaoğlu, "İzmir'de belediyeciliğin 150 yıllık tarihinde üç seçim üst üste kazanarak bir rekor kırdıklarını" ifade etti.

    Sonuçlardan memnun olduklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle konuştu:

    "İzmir'de her seçim ahenk içinde geçiyor. Bu seçimde daha çok genel siyasete yönelik kampanya yapılmasına rağmen biz sürekli centilmence yarışı götürerek İzmir'in farkını, örnek olma durumunu tekrar ülkemize, dünyaya gösterdik. Bu da İzmir'in ayrı bir özelliği. Seçimlerde istatistiki verilere
    bakarak herkes bir yorum yapabilir. 10 yıldan bu yana hiç ayrım yapmadan, hep mazlumun yanında, hep genelin yanında çalışmamızı sürdürdük. Önümüzdeki 5 yılda hiç ayrım yapmadan tüm belediye başkanları, meclis üyelerimizle el ele vererek İzmirli hemşehrilerin bizlere gösterdiği teveccühe layık olmaya çalışacağız. Üzerimizde çok büyük bir sorumluluk var. Bu teveccüh bizim daha fazla üretmemizi gerektiriyor. Bunun bilincindeyiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rakibimiz Binali Bey'e de bir şeyler söylemek gerekirse, İzmir'in milletvekilidir, bundan sonra birlikte milletvekilliği süresi içerisinde birlikte İzmir'in projelerinin, parlamentoda takipçi olacağımıza inanıyorum. Bu kampanya süresi içinde İzmir'i daha iyi tanıma, eskisine göre, İzmir'in sorunlarına daha iyi vakıf olma gibi bir deneyim kazandığını umuyorum. Önümüzdeki dönemde Ankara'da İzmir'in, bu kenti canhıraş bir şekilde takip eder."

     İlçe sonuçlarına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı

    İzmirli hemşehrilere minnettar olduğunu, kendisine üçüncü kez onurlu bir görev verdiğini, bunun tüm gençlere nasip olmasını dilediğini söyleyen Kocaoğlu, gazetecilerin ilçelerdeki durumla ilgili sorularına, "Kesin sonuçlar belli olmadan bir şey söylemek doğru değil. Yanıltıcı olabiliriz. Kesin olmayan sonuçlara göre sadece Büyükşehir adına konuşmakta yarar var. O soruyu yanıtlamamak bugün için daha doğru geliyor" yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011 seçimlerine göre AK Parti'nin oylarında yüzde 7 oranında geriye gidiş olduğunu belirten Kocaoğlu, "Yüzde 50 çoğunluk söyleminden, bu sonuca göre 42-43 çoğunluk söylemine geçilmesi gerekiyor" diye konuştu.

    İlk olarak tramvayın temelini atarak işe başlayacaklarını kaydeden Kocaoğlu, "Açıkladığınız hedefin neresindesiniz?" sorusu üzerine, "Hedefe son derece yaklaşılmıştır" dedi.

    "Bundan sonraki dönemde merkezi hükümetin kendisini engellemesinden endişe edip etmediği" yönündeki bir soru üzerine ise Kocaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

    "Ben engellenme edebiyatı yapmam, engellenmeye sığınmadım. Her şeye karşın çalıştık, ürettik. Ben bu sonuçtan en az benim kadar, belki benden de fazla hem Binali Bey'in hem de Adalet Kalkınma Partisi'nin genel merkezinin bir sonuç çıkaracağı, İzmir'e hizmet etme yarışında olacağımıza inanıyorum. Bundan da İzmirli hemşehrilerimizin kazançlı çıkacağını düşünüyorum. Umuyorum böyle olur, önümüzdeki 5 sene."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kılıçdaroğlu ile henüz görüşmedim"

    Kocaoğlu, soru üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile henüz bir görüşmesinin olmadığını da ifade etti.

    CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de eldeki verilerin Aziz Kocaoğlu'nun yüzde 100 kazanacağını gösterdiğini, seçim sonuçlarını gelecek günlerde analiz edeceklerini dile getirdi.

    Engin, CHP'nin İzmir'de hem 2011 genel seçimleri hem de 2009 yerel seçimlerinden daha başarılı olduğunu da belirtti.

    Toplantı sonrası bazı ilçe belediye başkanı adaylarıyla fotoğraf çektiren Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı'na yapmayı planladığı ziyareti iptal ettiklerini, eve döneceklerini söyledi.

    İşte seçimin çekişmeli geçtiği yerlerde kazanan ve kaybedenler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow