hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda
    expand

    İstanbul'un 500 bini aşkın nüfusa sahip ilçesi Kadıköy, İSKİ'nin şebeke hattı arızası nedeniyle 4 gündür susuz. Halkın isyan ettiği Kadıköy'de, bakkal ve marketlerde su kalmadı, halk Twitter'dan seferberlik ilan etti. Kadıköylüler, gündelik ihtiyaçlarını giderebilmek için Kadıköy Belediyesi'nin dağıttığı kuyu suyunu almak için sıraya girdi. Moda Parkı'nda bir araya gelen bir grup da su kesintisini protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSKİ'nin 300 mm çaplı şebeke hattı arızasını gidermek nedeniyle su kesintisi uyguladığı Kadıköy'de 4 gündür musluklar akmıyor. 25 Eylül Perşembe günü saat 22.00 sıralarında başlayan kesinti halen devam ediyor.

    Nüfusu 500 bini aşan ve ilçeye gelenlerle birlikte insan sirkülasyonunun 1 milyonu geçtiği Kadıköy'de üç gündür suların akmaması ilçede yaşayanları da isyanın eşiğine getirdi. Kadıköylüler sosyal paylaşım sitelerinden veryansın etti. İlçe halkı suların akmaması nedeniyle evlerde ve iş yerlerinde ciddi sıkıntı yaşıyor. Cnnturk.com'a ulaşan bazı Kadıköylüler tuvalet ihtiyacını bile evlerinin yakınındaki restoranlarda giderdiklerini ancak onların da depolarındaki suyun tükenmesiyle çaresiz kaldıklarını belirtti. Su kesintisi nedeniyle ilçedeki marketlerde de şişe suyu kalmadı.

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda
     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSKİ'den ise sadece internet sayfası aracılığıyla dün ve bugün bir duyuru yapıldı. Kurumun su kesintilerini duyurduğu "www.iski.gov.tr/web/arizaKesinti" sayfasından dün yapılan duyuruda Kadıköy'de suların, önce saat 15.00'da, daha sonra 18.00'da, ardından 21.00'da ve son olarak da 00.00'da geleceği duyuruldu. Ancak kesinti bugün de devam etti. İSKİ sitesinden bugün de suların önce 18.00'da daha sonra ise saat 23.00'da geleceği aktarıldı. İSKİ duyurusunda "İstanbul Anadolu Yakası Yakası Kadıköy Acıbadem, Caferağa, Dumlupınar, Feneryolu, Fikirtepe, Hasanpaşa , Osmanağa, Rasimpaşa ve Zühtüpaşa mahallelerindeki çalışma nedeniyle 27 Eylül 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın tahmini olarak saat 23:00 civarı bitirilmesi öngörülmektedir" denildi.

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda

    İlçede yapılacak su kesintisini 25 Eylül'de Twitter adresi üzerinden duyuran Kadıköy Belediyesi de soru yağmuruna tutuldu. Belediye son olarak bugün, "İSKİ'ye göre, 'Kadıköy'de bugünkü kesintiye sebep olan boru kırığının tamirine devam ediliyor. Bitiş saati 23.00" diyerek Twitter adresi üzerinden bilgilendirme yaptı ve tamir çalışması yapılan şebekenin fotoğraflarını paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 dakikada çatıları uçurdu, ağaçları söktü

    457 Türk işçisi rehin alınma tehlikesiyle karşı karşıya

    Demokrasi istedi, aldığı yanıt bu oldu!

     İSKİ: Bu akşam 20.00’den itibaren sorun çözülecek

    İSKİ’nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Kadıköy Caferağa ve Osmanağa Mahallelerindeki su sorununun, bu akşam saat 20.00’den itibaren çözüleceği söylendi.

    Kadıköy Belediyesi, su dağıtımına başladı

    Twitter’dan sesini duyurmayı başaran Kadıköylüler için belediye tanker ile su servisi yapmaya başladı. Belediye’nin Twitter hesabında “Kadıköy'de İSKİ tarafından su verilemeyen mahallelere tankerlerle kullanım suyu dağıtımı yapıyoruz. İletişim için 444 55 22” şeklinde duyuru yapıldı.

    Hem espri hem eleştiri

    Kadıköy halkı, su kesintisiyle ilgili Twitter üzerinden hem komik hem de eleştirel nitelikte tweetler attı. İşte o tweetlerden bazıları:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda

    Kadıköy 4 gündür susuz, ilçede yaşayanlar isyanda

    Bornozlu protesto

    Öte yandan Kadıköylüler, gündelik ihtiyaçlarını giderebilmek için Kadıköy Belediyesinin dağıttığı kuyu suyunu almak için sıraya girdi. Moda Parkı'nda bir araya gelen bir grup da su kesintisini protesto etti. Eylemin adı grupta bulunan bazı kişilerin bornoz giymesi nedeniyle 'bornozlu protesto' oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söğütlüçeşme caddesi üzerinde bulunan içme suyu hattındaki boruda meydana gelen arıza nedeniyle Kadıköy'de sular kesildi. Kadıköylüler sularının 4 gündür söylüyor. Kadıköy Belediyesi suların kesik olduğu bölgelerde yaşayanların ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçti, 5 noktada tankerlerle su dağıttı. 

    Belediyenin dağıttığı kuyu suyunu almak için ellerinde damacanalarla su sırasına girenler, "sular 4 gündür kesik, boruda arıza olduğunu söylüyorlar" dedi. Su almaya gelen Seher Kadıoğlu ise "perşembe gününden beri sular kesik, kesinlikle oyalama taktiği uygulanıyor. Sebep olarak arızayı gösteriyorlar" diye konuştu.

    "Caferağa Dayanışması" isimli grup'da Moda Parkı'nda bir araya gelerek suların akmamasını protestı etti.

    Grup, "TOMA'ya değil Moda'ya su"ve "Susma Sustukça sular hiç gelmeyecek" şeklinde slogan atarken, bazı eylemcilerin ise bornozla eyleme katılması dikkat çekti. Bornozla eylem yapan vatandaşlar, 4-5 gündür suların kesik olması nedeniyle böyle bir eyleme katıldıklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow