hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın cinayetlerine hayır!

    Kadın cinayetlerine hayır
    expand

    Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Meclis'te görüşülen yargı paketine vurgu yaparak gerekli adımların atılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de gündeme gelen 'Kadın Cinayetleri' konusunda harekete geçen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' özellikle kadın ve çocuk cinayetlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

    Geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye'de 30 kadının hayatını kaybettiğini ifade eden platform üyeleri, bir önceki yılın mayıs ayında rakamın 16 olduğunu belirterek, yaklaşık yüzde 100 bir artış olduğunu açıkladı.

    Kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için Meclis'te görüşülen yargı paketine bu konu ile ilgili eklemeler yapılması için harekete geçen platform üyeleri, tüm sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunarak, "Meclis'in kadınlar için yasa yapması, biz kadınların hep birlikte bunu istemesi, hep birlikte Meclis'e basınç yaratması ile mümkün. Bunun için tüm kadınları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

    Sosyal medyada da kampanya başlatan platform üyeleri, #Kadınlariçinyasa hashtag'i altında tüm kullanıcıları destek olmaya çağırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow