hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kadın katliamı var, Meclis olağanüstü toplansın"

    Kadın katliamı var, Meclis olağanüstü toplansın
    expand

    Kadınlar, katliam boyutuna varan kadın cinayetlerini protesto etmek üzere İstanbul'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü bastı. Binadan "Kadın cinayetleri her yerde, Meclis olağanüstü toplansın" pankartı açan kadınlar, 20 Temmuz'daki kitlesel eyleme çağrı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Feminist örgütlerden, kadın örgütlerinden, LGBTİ örgütlerden, siyasi partilerden, emek ve meslek örgütlerinden yaklaşık 50 kadın saat 11.00 civarı Cağaloğlu'ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü binasında kadın cinayetlerini protesto etti. Binanın içine giren kadınlar "Kadın cinayetleri her yerde, Meclis olağanüstü toplansın" yazılı pankartı üst kattan sarkıttı. "Aile değil kadınız", "Meclis uyuma cinayeti engelle", "Kadın cinayetleri politiktir", "Trans cinayetleri politiktir", "Erkekler öldürüyor devlet koruyor" sloganları atan kadınlar, binanın içinde basın açıklamasını okudu. 

    Kadın cinayetleri konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, hükümete ve devlete sözü olduğunu söyleyen kadınlar, geçtiğimiz hafta 2 gün içinde 6 kadının öldürüldüğünü söyleyerek, "İki gün içinde eğer 6 erkek kadınlar tarafından öldürülseydi, devlet harekete geçer, hükümet olağanüstü tedbirler alırdı" dedi. 

    "Kadınlar koruma altında da öldürülüyor"
    Kadınlar, Temmuz ayının ilk haftasında 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri, evde, işyerinde, sokakta, her yerde, özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, Meclis'in nerede olduğunu sorarak Meclis'i olağanüstü göreve çağırdı. Aile Bakanı Ayşenur İslam'ın "Kadınlar koruma altında öldürülmüyor" ifadesine değinen kadınlar, bu bilginin yanlış olduğunu, İslam'ın kendi bakanlığını "temize çekmeye çalıştığını" belirtti. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet tarafından uygulamaya konulan ŞÖNİM'lerin şiddeti engellemediğini, kadınların şiddet ortamına geri dönmesine sebep olduğunu söyleyen kadınlar, kadın cinayetlerinin bir tokatla, aşağılamakla başladığını vurguladı. Kadınlar ayrıca, hayatlarının her alanında ayrımcılığa maruz kalan trans kadınların, seks işçilerinin de her an öldürülme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirtti. 

    Tüm kadınlara ve translara çağrı: 20 Temmuz'da Kadıköy'e
    Kadınlar, Meclisin, kadın ve trans cinayetleri gündemi ile olağanüstü toplanmasını ve bu toplantıda, kadın örgütlerinin belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartlar doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturmasını talep ederek açıklamayı sonlandırdı. Kadınlar ayrıca, tüm kadınları ve transları 20 Temmuz saat 14:00’te kadın cinayetlerine karşı haykırmak için Kadıköy’de Boğa heykelinden başlayacak yürüyüşe çağırdı. Bina önünde slogan atmaya devam eden kadınlar bu çağrı ile eylemi sonlandırdı.

    Kadınlar sosyal medyada da #KadinKatliamiVar etiketiyle konuyu gündemde tutuyorlar. 

    'Fakirler ölsün' diyen Porsche'li kızdan yeni açıklama

    Uyuşturucu kullanımının insan bedenine etkileri 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow