hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar öldürülmeye devam ediyor

    Kadınlar öldürülmeye devam ediyor
    expand

    Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Haziran ayında ölen kadınların %50'sinin kocaları tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Platforma göre Haziran ayında öldürülen kadınların %61’i kendi hayatına dair karar almak istediği, %17’si ise boşanmak istediği için kendi hayatından oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Haziran ayı ve yılın ilk 6 ayında öldürülen kadınlarla ilgili verileri kamuoyuyla paylaştı. Platformun raporuna göre 2014 yılı Haziran ayında 18 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 2014'in ilk 6 ayında ise toplam 139 kadın öldürüldü.  

    Platform yaptığı açıklamayla şu görüşleri dile getirdi:

    "Yeni Yargı Paketi’nin çıktığı ne Başbakan’ın ne de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın kadınların hayatta kalması için adım atmamaya devam ettiği Haziran ayında ölen kadınların %50'si kocaları tarafından öldürüldü.

    Haziran ayında öldürülen kadınların %61’i kendi hayatına dair karar almak istediği, %17’si ise boşanmak istediği için kendi hayatından oldu." 

    2014 yılının ilk altı ayında 139 kadın cinayeti
    Kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekilen raporda, 2014 yılının ilk altı ayında her üç günde bir kadının öldürüldüğü belirtildi. 12 kadının ise tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmış olmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması sebebiyle hayatlarını kaybetmiş olması rapordaki çarpıcı sonuçlardan biri. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok cinayetin işlendiği ilk üç il 28 cinayetle İstanbul, 10 cinayetle Gaziantep, 7 cinayetle Adana illeri oldu Bu illeri 5’er cinayetle Antalya, Hatay, Konya ve Mersin takip etti. Altı ay boyunca kadınların %50’sinin ateşli silah kullanılarak öldürülmesi dikkat çekerken %31’i de kesici alet kullanılarak öldürüldü.

    İki yüzlü kedi Venüs! 

    Ayşenur İslam'a sert eleştiri
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a da sert eleştiriler yönelten platform, "Bugün çıkıp kamuoyuna 'hiçbir sorun yok' konuşması yaptı. Öldürülen kadınlar için 'çok üzgün' olduğunu, 'koruma altındaki kadınların öldürülmediğini' söyledi. Ayşenur İslam bugüne kadar kadınların hayatta kalması için hiçbir görevini yerine getirmedi, şimdi ise 'koruma altında öldürülen kadın yok' diyerek yalan söylüyor" ifadelerini kullandı.

    Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu şöyle devam etti:
     
    "Gerçek şudur: Koruma altında kadın kardeşlerimiz öldürülüyor, kadın cinayetleri artıyor. Çünkü Türkiye'de kadından sorumlu bir bakan yok. Kadınların öldürülmemesi için var olan koruma yasası dahi uygulanmıyor. Ceza yasasında kadın katillerine caydırıcı bir yasal düzenleme yapılmıyor.

    Yeni yargı paketinde AKP, kadın cinayetlerinde caydırıcı ceza getireceğine dair bize söz vermesine rağmen kadının adının dahi olmadığı bir yargı paketi çıkarttı.

    Sadece bizim tanıdığımız 12 kadın kardeşimiz koruma başvurusu yapmış olduğu halde öldürüldü. Bu kadınlardan 7'si için koruma tedbir kararı uygulanmaktaydı, 5'i ise koruma talep ettiği halde koruma dahi alamayarak öldürülmüştü. Ayşenur İslam buna ne diyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan İslam: "Kadına şiddete karşı önlem alıyoruz, ama yetmiyor"
     
    "Bakanlığın koruma isteyen kadınlardan hiç haberi olmuyor"
    Bakan İslam'ın konuşmalarında sık sık koruma altında öldürülen kadınlarla ilgili, 'o korumayı emniyetten istemiş bakanlıktan değil, bizim haberimiz yoktu' demesiyle karşılaşıyoruz.

    Öncelikle kendisine de hatırlatmak isteriz ki 6284 sayılı kanun gereği bir kadının emniyete, valiliğe, savcılığa ya da bakanlığa başvurması tüm bu kurumları sorumlu tutmaktadır.

    Eğer Bakanlığın koruma talebinde bulunan kadınlardan haberi yoksa, bu onun görevini yapmadığının bir kanıtıdır.

    Dün kaybettiğimiz kadın kardeşlerimizden Dilek Balsak koruma başvurusunda bulunmuştu. Ancak aldığı tehditler nedeniyle başvuruyu geri çekti. Eğer hükümet kadınları korumak için görevini yerine getirseydi, indirimlerin önünü açarak kadın katillerine cesaret vermeseydi, Dilek Balsak şikayetini korkup geri çekmeyecekti.
     
    İstanbul'da ve İzmir'de öldürülen diğer iki kadın kardeşimiz de boşanmak istediği için öldürüldü. Kadınların boşanmak istediği için, çalışmak istediği için kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldüğü bir ülkede siyasi hükümet, kadın cinayetlerinin önünü almak için yasada bile bu gerçeği tanımaya engel oluyor. "

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Utandıran aile fotoğrafları 

    Ülkelere göre kadınların güzellik anlayışı...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow