hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karakolda dayak davası ertelendi

    Karakolda dayak davası ertelendi
    expand

    İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan 'işkence ve eziyet' davası ile kadının, görevli polis memurlarına karşı 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçu işlediği iddiasıyla 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Fevziye Cengiz'in avukatları, değişen heyet tarafından olaya ilişkin görüntülerin izlenip kararın verilmesini talep etti. Mahkeme başkanı ise davayı erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar beklenen duruşmaya, 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polislerden B.S ve T.D. ile avukatları Tolga Yurdakul, 16.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz'in avukatları Suat Çetinkaya ve Zeynep Sedef Özdoğan katıldı.

    Kızının rahatsız olması nedeniyle Cengiz, duruşmaya katılmadı.

    Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirtti.

    Diş macunu deyip geçmeyin!

    Mahkeme Başkanı Akar Karasu mahkemeye kısa süre önce atandığını, yoğunluk nedeniyle dosyayı incelemek için yeterli zamanın olmadığını dile getirip duruşmayı erteleyeceğini aktardı.

    İran ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun!

    Fevziye Cengiz'in avukatları da değişen heyet tarafından olaya ilişkin görüntülerin izlenip kararın verilmesini talep etti. Duruşma 11 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

    Olay nasıl oldu?

    Karabağlar'daki müzikhollere yönelik polis ekipleri 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde, 'kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu' gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansımıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dersim Katliamı"ndaki o fotoğrafın sırrı ortaya çıktı

    Fevziye Cengiz, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek, kendisinden şikayetçi olmuştu.

    Fevziye Cengiz'in görevli polis memurlarına karşı 'basit yaralama ve hakaret' suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava ise polislerin 'işkence' suçundan yargılandığı dava ile 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde birleşmişti.

    Bu davada müşteki sanık olan Fevziye Cengiz 16.5 yıl hapis, müşteki sanık polisler B.S, H.Y, T.D. 'işkence ve eziyet' suçundan 4-9 yıl arasında hapis, polis memuru N.A. için de 'olaya göz yumduğu' iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow