hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karakolda dayak davasında karar yok

    Karakolda dayak davasında karar yok
    expand

    İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan "işkence ve eziyet" davası ile kadının, görevli polis memurlarına karşı "basit yaralama" ve "hakaret" suçu işlediği iddiasıyla 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, duruşma savcısı Göksel Er, izinli olduğu için duruşmaya geçici olarak çıkan savcı Mehmet Sedat Ertaş, mütala için dosyayı incelemek için süre istemesi üzerine ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde karar verilmesi beklenen duruşmaya 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polislerden B.S ve T. D ile 16,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz ve avukatları Hanife Yıldırım, Zeynep Sedef Özdoğan, Fatma Demirer ve Suat Çetinkaya katıldı.

    Duruşma savcısı Göksel Er izinli olduğu için yerine duruşmaya giren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Erbaş, dosyanın kapsamlı olduğunu, duruşmaya gecici olarak çıktığını, dosyayı inceleme fırsatı olmadığını, bu nedenle daha önce verilen mütalaayı tekrar edemeyeceğini belirtti.

    Şamil Tayyar'ı zor tuttular

    Mahkeme Başkanı Akar Karasu, savcının mütalaada bulunması ve avukatların savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı aralık ayına erteledi.

    Ali İsmail Korkmaz sloganı için karar verildi

    Sarısülük'ü öldüren polis şikayetçi: Aileye 10 yıl hapis istemi

    İlginç duvar yazıları

    OLAY NASIL OLMUŞTU

    Karabağlar'daki müzikhollere yönelik polis ekipleri 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde, "kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu" gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler, basına yansımıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fevziye Cengiz, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu öne sürerek, kendisinden şikayetçi olmuştu. Fevziye Cengiz'in görevli polis memurlarına karşı "basit yaralama ve hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava ise polislerin "işkence" suçundan yargılandığı dava ile 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde birleşmişti.

    Bu davada müşteki sanık olan Fevziye Cengiz 16.5 yıl hapis, müşteki sanık polisler B.S, H.Y, T.D. "işkence ve eziyet" suçundan 4-9 yıl arasında hapis, polis memuru N.A. için de "olaya göz yumduğu" iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow