hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karısına kezzaplı saldırıya ömür boyu hapis istemi

    Karısına kezzaplı saldırıya ömür boyu hapis istemi
    expand

    Kendisine boşanma davası açan eşine kezzap içirmeye çalışarak öldürmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan Sebetullah Turğut hakkında "Eşini canavarca hisle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Özgür Turğut(24) ile Sebetullah Turğut(27) 2010 yılında evlendi. Evliliği süresince eşinden şiddet görüp tehdit edilen Özgür Turğut duruma dayanamayarak 3 yıl sonra Pendik'te bulunan arkadaşlarının yanına sığındı. Olay günü olan 24 Ocak tarihinde ziyarete gittiği ailesinin yanından Pendik'teki arkadaşlarının yanına dönmek üzere olan Özgür Turgut'u eşi Sebetullah Tuğrut Kartal Meydanı'ndayken konuşmak istediği gerekçesiyle sahildeki kayalıklara götürdü.
     
    Kezzabı içirmeye çalıştı; yüzüne, boynuna, karnına ve bacağına döktü

    Emniyetçe olayın meydana geldiği yeri gören kamera kaydının olmadığı belirtilen iddianamede, şüpheli Sebetullah Turğut'un sahildeki kayalıkları özellikle seçtiği kaydedildi. Olay yerinde müşteki Özgür Turğut'un tekrar kendisine dönmesini teklif ettiği ve eşinin bu teklifi reddettiği ifade edilen iddianamede, Sebetullah Tuğrut'un eşini öldürmeyi tasarladığı ve bu maksatla yanında şişe içinde yakıcı kezzap maddesi getirdiği belirtildi. Öfkeli kocanın "Seni öldüreceğim" diyerek eşini yere yatırdığını ifade eden savcılık, "Müştekinin kollarını tutarak cebinden çıkardığı, şişe içindeki kezzap maddesini müştekinin ağzına götürerek zorla içirmeye çalıştığı, ancak müştekinin direnmesi üzerine yüzüne, boynuna, karnına ve bacağına döktüğü anlaşılmıştır" dedi.
     
    Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

    Kezzap maddesinin vücuda alınması halinde öldürücü nitelikte olduğunun bilindiği belirtilen iddianamede, Özgür Turğut'un direnmesi ve bağırması üzerine eşi Tuğrut'un öldürme eylemini tamamlayamayarak kaçtığı ifade edildi. Özgür Turğut'un çevredeki vatandaşlarca ambulans çağırılarak hastaneye kaldırılarak tedavi gördüğü belirtilen iddianameye göre olaydan 2 hafta sonra İzmir'de yakalanan Sebetullah Turğrut mahkemece tutuklanarak Maltepe Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Sebetullah Turğut hakkında "Eşini canavarca hisle tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Açılan davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu.
     
    Olayın geçmişi

    İstanbul Pendik'te oturan bir çocuk annesi 24 yaşındaki Özgür Turğut'un yüzü, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı eşi Sebetullah Turğut'un kezzap atması sonucu  tanınmaz hale geldi. 2. Derece yanık teşhisi ile Kartal'da hastaneye kaldırılan Özgür Tuğrut, tedavi için daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Öte yandan Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne olaydan 4 ay önce giden Özgür Tuğrut şiddetli geçimsizlik nedeniyle işsiz eşi Sebetullah Turğut'tan boşanmak için dava açtığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow