hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kars'ta susuzluğa bornozlu eylem!

    Karsta susuzluğa bornozlu eylem
    expand

    Kars merkeze bağlı Subatan köyü ilginç bir eyleme tanıklık etti. Uzun süredir sularının akmamasını gerekçe göstererek bornozlu eylem yapan köylülerden Şefik Kaya, Başbakan'a seslenerek, "Başbakan bizden 3 çocuk istiyor. Biz böyle nasıl çocuk yapacağız. Banyo yapmaya bile su bulamıyoruz. Onun için bornoz giyiyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kars'a 35, Ermenistan sınırına 10 kilometre mesafedeki 130 haneli, Subatan Köyü'nde iki aydan beri içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

    Derelerin de kurumasıyla hayvanların da susuzluk çekmesi üzerine köylülerden Şefik Kaya ve Hakkı Öztürk,  üzerlerine bornoz giyerek susuzluğu protesto ettiler.

    Kısa bir süre köy yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, seslerini duyurmak için her yola başvurduklarını ifade ettiler. Susuzluk sorunlarına çare bulunmasını isteyen köylülerden Şefik Kaya, hayvanların su içtiği göletin bile kuruduğunu ve köydeki tüm canlıların susuz kalındığını bildirdi.

    Ankara'da silahlı çatışma!

    Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm ilgililerden konuya acil çözüm beklediklerini kaydeden Kaya, şunları söyledi:

    "Subatan köyü, 1918'de Ermeni katliamını yaşayan bir köy. Bu çağda susuzluğu hak etmiyoruz. İl yöneticilerini dertlerimizi anlattık. Kars Belediye Başkan'ından da itfaiye aracıyla su göndermesini istedik. Bugün bornoz giyiyorum. Bir aydır banyo yapamıyorum. Evimizde hanımlarımız kokudan rahatsız olmaya başladılar. Bizleri yataklarına almıyorlar. Başbakan'ıma sesleniyorum, bizden 3 çocuk istiyor ama biz bu şekilde nasıl 3 çocuk yapacağız. Kendisinden ricada bulunuyorum. Bize su göndersin. Biz de 10 çocuk yapacağız sözü veriyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri'de miras evden tarih çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow