hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katliam tanığı: "6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü"

    Katliam tanığı: 6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü
    expand

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, çalışanlara "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu. Saldırı sırasında rehin tutulan tuvalete saklanarak kurtulduğunu anlatan Ahmet Akın Atasoy, "6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılmaz ile TÜİK Başkanı Birol Aydemir, bugün sabah saatlerinde çalışanlarla bir araya geldi.

    Hayatını kaybeden 6 kişinin ailesi ve çalışanlarla TUİK'in yanındaki Serhat Kalkınma Ajansı'ında (SERKA) gerçekleşen buluşmada, çalışan ve ölenlerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

    Olay yeri inceleme ekipleri tarafından mühürlendiği için SERKA'da gerçekleşen dramatik buluşmada Bakan Cevdet Yılmaz, Vali Eyüp Tepe ve TÜİK Başkanı Aydemir, acılı ailelere 'bağsağlığı', çalışanlara ise 'geçmiş olsun' dedi.

    "O" anı anlattı...

    Saldırıdan şans eseri kurtulan katliam tanığı Ahmet Akın Atasoy yaşadığı dehşet dolu anları TÜİK Başkanı Birol Aydemir'e anlattı.

    TÜİK Başkanı Aydemir'in elini tutarak dinledeği tanık Atasoy o dehşet dolu anları bir daha yaşadı. Ahmet Akın Atasoy tuvalete kaçarak saldırıdan kurtulduğuna dikkati çekti. Veysi Erim'in kendi odasına gelinceye kadar 8 el silah sesi duyduğunu söyleyen Ahmet Akın Atasoy, "Beni Allah korudu, bir köşede sessizce bekledim. 6 kişinin öldürülmesi 40 saniye sürdü. Ben orada öldürülmemek için tam 1 saat bekledim. Polisler seslendiğinde korkumdan onlara cevap bile veremedim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK Başkanı Birol Aydemir ise "Allah saklamış sizi diyecek birşey yok. Lafın bittiği yerdeyiz" dedi.Toplantı salonuna giren ölenlerden birinin babası, "Allah cennetiyle mükafatlandırsın. Hepimizin başı sağolsun" diyerek oğlunun mesai arkardaşlarına sarıldı ve ağladı.

    Katliam olayı dün saat 08.30'da Atatürk Caddesinde bulunan TUİK'e ait 3 katlı binanın orta katında meydana geldi.

    TÜİK'te 1.5 yıllık memur olan sosyolog Veysi Erim (33), üç şarjörü olan Glock marka tabancayla çıktığı Bölge Müdürü katında katliamı gerçekleştirdi. Diyarbakırlı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Erim, Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari Mali İşler Sorumlusu Ramazan Haydar (32), Veri Hazırlama Kontrol memuru Abdulnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve antekör Safet Karaçay'ı (29) öldürdü. İçerden kapıyı kilitleyen Veysi Erim, polislerin gelmesinden kısa bir süre önce olayda kullandığı tabanca ile intihar etti.

    Cenazeler memleketlerine gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bölge Müdürü sekreteri evli ve 2 çocuk annesi Neslihan Çelik Koca, karnını sıyıran kurşunla hafif yaralı, 2 kurum görevlisi de odada saklanarak şans eseri ölümden kurtuldu. Olaydan sonra otopsi için Erzurum'a getirilen TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32) ve anketör Saffet Karaçay'ın (29) otopsileri yapıldı. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otopsileri tamamlanan, Abdülnaci Çolak ile Mehmet Tolon'un cenazeleri Kars'a gönderildi. Çolak'ın cenazesi Kars'ta defnedilecek, Tolon'un cenazesi ise Kars'ta düzenlenecek törenin ardından memleketi Çankırı'ya gönderilecek. Diğer 4 kişinin cenazesi de ailelerine teslim edildi.

    Bölge Müdürü için Kars'ta tören

    TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon için Kars Havalimanı'nda tören düzenlendi, ardından da cenazesi memleketi Çankırı'ya gönderildi. Törene, Tolon'un eşi ve çocukları ile Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal ve TÜİK personeli katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit kardeşinin yanında toprağa verildi

    Abdülnaci Çolak'ın cenazesi ise merkeze bağlı Esenkent köyünde şehit kardeşinin yanında toprağa verildi. Cenaze törenine, Çolak'ın ailesi ve yakınları ile Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Çelik Gönülal, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve çalışma arkadaşları katıldı.

    "Görev yazısını imzalatmak için gitmişti"

    1 çocuk babası 29 yaşındaki anketör Sefer Karaçay'ın cenazesi ise Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Kasımlı köyünde toprağa verildi. Karaçay'ın babası Mehmet Salih Karaçay da oğlunun daha önce ücretli öğretmenlik yaptığını bildirerek, kurumun talebi üzerine 7 ay önce sözleşmeli olarak göreve başladığını kaydetti. Oğlunun askere gitmeye hazırlandığını aktaran Karaçay, şöyle konuştu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kurum 1 haftalığına Ağrı'ya geçici görevle gönderdi. Oğlum da o gün görev yazısını imzalamak için müdürünün yanına gidiyor. O sırada olay yaşanıyor, oğlumun vücuduna dört kurşun isabet etmiş. Eşi Kars'ta öğretmenlik okuyor. Biz İstanbul'da kalıyoruz, neredeyse her gece telefonla görüşürdük."

    Cenaze törenine katılan Vali Ahmet Aydın, Karaçay'ın masum ve görev şehidi olduğunu belirterek, görev başındayken her şeyden habersiz işini yaptığı esnada saldırıya uğradığını söyledi.

    Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, TÜİK Bilişim Teknolojileri Daire Başkan Murat Tuncel, Tarım İstatistikleri Daire Başkanı İlhan Tarlacı, Siirt ve Kars Bölge Müdürlüğü çalışanları ile çevre illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

    TÜİK'ten açıklama

    Öte yandan, TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada saldırıya ilişkin basın yayın organlarında yer alan haberlere yanıt verildi ve "İddia edildiği şekilde kurumumuzda hiçbir çalışanımıza ayrımcılık veya baskı yapılmadığı gibi bu personele de yapılmamıştır" denildi.

    Nevruz etkinlikleri iptal edildi

    Öte yandan, Kars Valiliği, 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle kentte yarın yapılması planlanan nevruz etkinliklerini iptal ettiğini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow