hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp kazısında bulunan kemikler Abak'a ait çıktı

    Kayıp kazısında bulunan kemikler Abaka ait çıktı
    expand

    Mardin'in Kızıltepe ilçesinde geçen yıl yapılan kazılarda bulunan kemikler, 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybolan Mehmet Emin Abak'a ait olduğu belirlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHD Mardin Şube Başkanı avukat Erdal Kuzu, düzenlediği basın toplantısında en son gözaltında kaybolan Mehmet Emin Abak'ın kemiklerine ulaşıldığını söyledi.

    Kuzu, "Abak, devlet adına çalışan JİTEM adlı cinayet şebekesinin işlemiş olduğu suçların somut kanıtıdır" dedi.

    Mardin il ve ilçelerinde kaybolan 55 kişinin faillerinin bir an önce yargı makamları önüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Kuzu, "Bugüne kadar Mardin ve ilçelerinde yapılan 8 faili meçhul kazılarda toplam 32 kişinin kemiklerine ulaşıldı. 13 kişinin kimliği tespit edildi. 44 aileden kan örneği alındı. 5 kişinin DNA tespiti devam ediyor. Zorla kaybettirilme, insanlığa karşı işlenmiş suçtur. Failler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır" dedi.

    Kemikleri bulunan Mehmet Emin Abak'ın babası Halil Abak, oğlunun Kızıltepe - Mardin arasında minibüsçülük yaparken ortadan kaybolduğunu, minibüsünün yakıldığını belirterek, "Üzülüyoruz. Fakat onu bulmaktan da sevinç duyuyorum. Aynı zamanda faillerinin de yargı önüne çıkarılması ve yargılanması gerekir. Bu insanların yaşamlarının kaybettirilmesi Türkiye'deki demokratikleşmenin Türkiye'deki barış adına olan bir şeydir. Bu nedenle çok fazla üzülmedim. Aynı zamanda bu olay içinde adalet arayışı içindeyim. Oğlum bir dava uğruna genç yaşında canından olmuştur. Acımız büyük ama tesellimiz bugün en azından kemiklerinin bulunmuş olmasıdır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow