hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KCK davasında 30 tahliye

    KCK davasında 30 tahliye
    expand

    Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesince KCK ana davasında tutuklu yargılanan aralarında Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın da bulunduğu 30 sanık hakkında tutuklu bulundukları süre dikkate alınarak tahliye kararı verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 32'si tutuklu 175 sanıklı KCK ana davasında, 14 Nisan 2009'da gözaltına alınarak tutuklanan sanıkların tutukluluk süresini değerlendirdi.

    Mahkeme, aralarında Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ve Kayapınar eski Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 30 sanığın tahliyesine, 2 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

    İddianameden

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, aralarında Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezası isteniyor.

    Kapatılan DEP milletvekili Hatip Dicle ve Hüsamettin Çiçek, tutuklu bulundukları süre dikkate alınarak 3 gün önce verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow