hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KESK: "Eylemlerimizi ya engelliyor ya da saldırıyorlar"

    KESK: Eylemlerimizi ya engelliyor ya da saldırıyorlar
    expand

    Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, son yıllarda neredeyse tüm eylemlerinde ya saldırıya uğradıklarını ya da engellendiklerini ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar,  KESK'e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KESK'in kuruluşunun 19'uncu yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

    KESK'in tarihinin 19 yıldan ibaret olmadığını söyleyen Ayar, "KESK'in tarihi Türkiye'de demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin tarihiyle bütünleşerek iç içe geçmiştir. Encümen-i Muallim'den TÖS'e, TÖB-DER'e, TÜM-DER'e, TÜS-DER'e ulaşan, 12 Eylül karanlığını yırtanların tarihi KESK'in, KESK'lilerin tarihidir" diye konuştu.

    "Hedefteyiz"

    KESK'in güçlünün hukukuna karşı her zaman ezilen, ötekileştirilenlerin yanında saf tuttuğunu belirten Ayar, bu nedenle hedef alındığını iddia etti. Saldırıların, karalamalarla, soruşturmalarla, mobbingle, ayrımcılıkla, gözaltılarla, tutuklamalarla ve faili meçhullerle devam ettiğini ileri süren Ayar, Ak Parti döneminde baskıların sistematik hal aldığını savundu. "Son yıllarda sokağa çıktığımız neredeyse tüm eylemlerde saldırıya uğruyor, engelleniyoruz" diyen Ayar, uluslararası sözleşmelerin ve anayasal haklarının hiçe sayıldığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dimdik ayaktayız"

    Tüm engellere karşı KESK'in ayakta kaldığını söyleyen Ayar, "Bundan sonra da dimdik ayakta kalacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çünkü KESK, faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" diye konuştu.

    KESK duruşması öncesi müdahale

    DİSK ve KESK'ten miting çağrısı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow