hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu ve Bahçekapılı'dan Viyan Dahil'iye ziyaret

    Kılıçdaroğlu ve Bahçekapılıdan Viyan Dahiliye ziyaret
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti İstanbul milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Ezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Ezidi Milletvekili Viyan Dahil'i hastanede ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ezidi Milletvekili Viyan Dahil'i Nişantaşı'nda bulunan Amerikan hastanesinde ziyaret etti.

    Saat 14:30 sularında hastaneye siyah bir minibüsle gelen Kılıçdaroğlu'na CHP'li vekiller Şavak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Akif Hamzaçebi, Aydın Ayaydın, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti.

    AK Parti kongresi için flaş iddia

    Ziyaretinin ardından Ezidi Milletvekili Viyan Dahil'in sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Kendisine Şengal'de yaşan katliamı bütün dünyaya duyurduğu için teşekkür ettik. Şifalar diledik" dedi.

    Bahçekapılı'dan geçmiş olsun ziyareti

    Bu arada TMM Başkanvekili ve AK Parti İstanbul milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Viyan Dahil'i hastanede ziyaret itti.

    Çıkışta açıklama yapan Bahçekapılı Ezidi vekil Dahil'in durumunun 'gayet iyi' olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dahil'in Irak parlamentosunda ağlayarak yaptığı konuşmanın ardından kendisine ulaşmak istediğini anlatan Bahçekapılı "Barış içerisinde, kardeşlik hukuku çerçevesinde birlikte yaşamak bizim borcumuz, sorumluluğumuzdur. Bunu yerine getirmek için daha sağlıklı ortamlarda birlikte olabilme dileğimi ilettim" diye konuştu.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Bahçekapılı, "Milletvekili olarak en büyük sorumluluğumuz Ortadoğu ve Türkiye hakları ve insanlık için terör nereden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun karşı durmamız gerekiyor. Barış içinde kardeşlik hukukunu gerçekleştirmek için çalışmamız gerekiyor" dedi. Bahçekapılı, Sengal'dan kaçarak Hakkari Silopi'ye gelen bazı ailelerin çocuklarının yurtlara yerleştirildiği yönünde haberler olduğuna ilişkin "Henüz bana böyle bir bilgi ulaşmadı. Kaçan Ezidiler Zaho'da bir kampta toplanacak. Eğer öyle bir şey olursa sorumluluğum gereği yapılması gerekeni yaparım" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow