hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişiye yeni dava

    Kılıçdaroğluna yumruk atan kişiye yeni dava
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırada bulanan Orhan Övet hakkında, "kamu görevlisini yaralama ve hakaret" suçundan Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. İddianamede, Övet hakkında 3 yıl 10 aya kadar hapis cezası istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu'nun şikayeti bulunmamasına karşın iddianamede adı "mağdur" sıfatıyla CHP tüzel kişiliği de suçtan zarar gören konumunda yer aldı.

    "Herhangi bir örgütsel bağlantı tespit edilemediği" gerekçesiyle Övet hakkında örgüt üyeliğinden takipsizlik kararı verildi.
    Savcılık, polis muhbiri olduğu öne sürülen ve Övet'e yardımcı olduğu savlanan A.G.Y'ye dava açmaya yer olmadığına hükmetti.

    Savcılık, Övet'in bu eylemi para karşılığında yaptığı yönündeki iddiaları da araştırdı. MASAK'tan alınan raporda, Övet'in 2011 yılında bir bankanın Siteler Şubesinden yaklaşık 7 bin TL kredi çektiği, ancak bunu halen ödeyemediği ve borcun icra takibinde olduğu anlatıldı.

    Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yaşayan ve çeşitli suçlardan sabıkası bulunan Orhan Övet, 8 Nisan 2014 tarihinde Meclis'e gelerek CHP liderine yumruklu saldırıda bulunmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow