hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kırmızı fularlı kız'ın annesi HDP'den aday

    Kırmızı fularlı kızın annesi HDPden aday
    expand

    Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan ve iki ayrı davada 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken PKK'ya katılan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için HDP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'daki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 4 ay 20 gün cezaevinde kalan ve kırmızı fularıyla sosyalizm propagandası yapmakla suçlanan Ayşe Deniz Karacagil'in babasından boşanan annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı oldu. 'Kırmızı Fularlı Kız' olarak tanınan ve iki ayrı Gezi davasında hakkında toplam 103 hapis cezası istemiyle yargılanan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanlığı'na, Antalya'dan milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı. Erçağan başvurusunu HDP Antalya İl Başkanlığı'nda eşbaşkanlar Zarife Atik ve Ahmet Kaya'ya sundu.

    Bir kadın ve anne olarak TBMM 'de olmak istediğini söyleyen Nuray Erçağan, "Bu ülkenin umuda ve güvene ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böylesine karanlık günlerde aydınlık yüzlerin meclisi hedeflemesi, cesareti gerekiyor. Özellikle kadınlarımızın bir adım daha önde olması gerekiyor. Eğer meclisi hedefliyorsam, töre cinayetinde öldürülen Güldünya olmak, tekrar yaşatmak ve töre cinayetleri olmasın istiyorum. Özgecan'ın elleri olmak ve onları meclise taşımak istiyorum. Kadınlarımızın sesi, tecavüz ve tacize uğradığında sadece çığlık atmayalım orada da çığlığımızı seslendirelim. Anne ve kadın olarak her türlü şiddete karşı mecliste olmalıyız" diye konuştu.

    Antalya için kesilen sedir ağacı, taş ocaklarının dinamitle patlattığı köylerin kirlenen sularının temiz suları olmak istediğini de belirten Erçağan, şöyle konuştu: "Ahmetler Kanyonu'nun kurtulmasını, turizm denilen ranta dayalı turizmin değil gerçek turizmin yapılmasını istiyorum. Konyaaltı sahillerinin tamamının halka kapatılıp rant uğruna peşkeş çekilmesini istemiyorum. Phaselis'in otele kurban edilmemesini istiyorum. Her türlü su ve ekoloji mücadelesinin meclise taşınmasını istiyorum. Otobüste ayakta gidenlerin sesi de olmalı mecliste."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yılın Mayıs ayında bir mektup bırakarak PKK 'ya katılan kızı Ayşe Deniz Karacagil'den ise haber alamadığını belirten Erçağan, "Umarım sağlığı iyidir. Sesimi de duyar. Bütün Kürt ve Türk gençlerinin umudu, annesi olmak isterim. Haksızlığın karşısında olmaya sadece söz veriyorum" dedi.

    Ayşe Deniz Karacagil'in annesi ve kız kardeşi ... 

    Sümeyye Erdoğan'ın korumalarının tamamı değişti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow