hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızılay ve Kadıköy'de Ali İsmail Korkmaz protestosuna müdahale

    Kızılay ve Kadıköyde Ali İsmail Korkmaz protestosuna müdahale
    expand

    Kayseri'de bugün görülen Ali İsmail Korkmaz davasının sonucunu protesto etmek isteyen gruplar Kızılay Güvenpark'ta toplandı. Basın açıklamasının ardından grup üyeleriyle polis arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber gazı ve suyla müdahale etti. Kadıköy'deki protestoya da müdahale edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasından çıkan kararı protesto etmek isteyen 100 kişilik grup Kızılay Güvenpark'ta biraraya geldi.

    Grup adına yapılan basın açıklamasında davadan çıkan sonuç eleştirildi.

    Grup üyeleri yaptıkları basın açıklamasının ardından toplu şekilde yürümek istedi.

    Ali İsmail Korkmaz Davası'ndan çıkan karar için kim ne dedi?

    Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri grubun önünü kesti.

    Polis yetkilileri anonslarla gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu. Grubun yürüyüşte ısrar etmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba biber ve tazyikli suyla müdahale etti.

    Ali İsmail Korkmaz Davası'nda karar açıklandı

    Müdahalenin ardından eylemciler sokak aralarına kaçarak dağılırken, olayda 13 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

    Kadıköy'de müdahale

    Kadıköy'de, Ali İsmail Korkmaz ile ilgili mahkeme kararını protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarken, 10'a yakın kişi gözaltına alındı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir

    Kent merkezinde toplanan bir grup, Eskişehir'de Gezi Parkı odaklı eylemde hayatını kaybettiği iddia edilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili verilen kararı protesto etti. İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan ve ellerinde dövizler bulunan gruptakiler, slogan atarak Yeni Bağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana yürüdü.

    Burada, grup adına konuşan Şahabettin Arpacı, sanıklara verilen cezanın yetersiz olduğunu belirterek, "Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, davasının görüldüğü Kayseri'de karar verildi. Bu dava henüz bitmedi. Halk bitti demeden bu dava bitmeyecek, bu dosya kapanmayacaktır" dedi. Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan gruptakiler dağıldı.

    İzmit

    Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara az ceza verildiği gerekçesiyle İzmit'te protesto gösterisi yapıldı. Siyasi Parti ve Sivil Toplum örgütlerinin katılımıyla Çocuk Parkı'nda toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, 'Biz bitti demeden bu dava bitmez' yazılı pankart açarak, 'Hepimiz Aliyiz öldürmekle bitmeyiz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı.

    Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacaklarını söyleyen ve grup adına açıklama yapan Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Güllüzar Ateş, "Gezi eylemleri sürecinde hayatını kaybeden bütün gençlerimizin katillerinin ve bütün sorumluların yargılanması talebimiz gibi, Ali İsmail Korkmaz'ın katillerinin peşini bırakmayacağımız da bilinmelidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da davanın takipçisi olacak, adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa ve İzmir

    Bursa ve İzmir'de, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesine ilişkin mahkemenin kararı protesto edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow