hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kobani protestosunda 9 ölü

    Kobani protestosunda 9 ölü
    expand

    Muş'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti, Umut Bozkurt da yaralandı. Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2, Batman'da ise 23 yaşındaki Emrah Demir hayatını kaybetti. Doğan Haber Ajansı Diyarbakır'daki olaylarda ise 5 kişi öldüğünü duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in Kobani'deki saldırısının protesto edildiği Varto İlçesi'nde, esnaf kepenk açmadı.

    Tüm cadde ve sokaklarda barikat kuran grup, Kobani için sloganlar attı.

    Polis, barikat kurarak, ateş yakan gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

    Tüm yurtta Kobani yangını

    Müdahaleye taş ve molotof kokteyli ile karşılık veren grup arasında gerginlik tırmandı.

    10 soruda Kobani

    Çıkan olaylar sırasında açılan ateşle Hakan Buksur öldü. Buksur'un cesedi Varto Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Varto'nun Buzlugöze Köyü'nde yaşayan Buksur'un ilçe merkezinde inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

    Efkan Ala: Şiddet misliyle karşılık bulur

    Cenaze ile iki yaralı Muş'a getirildi

    Varto'daki gösteriler sırasında açılan ateşle ölen 25 yaşındaki Hakan Buksur'un cenazesi ile yaralanan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl ile 19 yaşındaki Diyar Barut, Muş Devlet Hastanesine getirildi. Devlet Hastanesine getirilen yaralılardan 24 yaşındaki Mehmet Salih Bingöl'ün başından Diyar Barut'un ise burnundan gaz fişeği kapsülünden yaralandığı belirtildi. Yaralıların tedavisi devam ederken, Hakan Buksur'un cenazesine de otopsi yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da 5 ölü

    Doğan Haber Ajansı, Diyarbakır'daki olaylarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Siirt'te 2 ölü

    Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi.

    Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

    Batman'da bir kişi hayatını kaybetti

    Batman'da Kobani'ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

    İstanbul'da "Kobani" gerilimi

    Denizli
    Denizli'de Suriye'nin Kobani kentine IŞİD'in yaptığı saldırıları protesto etmek isteyen bir grup, yürümelerine izin vermeyen polise taşlarla saldırdı. Başına taş isabete eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı 45 yaşındami Mehmet Gülsezer ile 4 kişi yaralandı. Yaralıların hastaneye sevki ardından Çevik Kuvvet ekipleri, TOMA'larla birlikte eylemcileri dağtırken, sokak aralarında kovalamacalar yaşandı. Eylemciler, park halindeki bazı araçlara da taş atarak zarar verdi. Polis bu kez biber gazı kullandı. Biber gazından etkilenen çevredeki bir vatandaş da Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaylarla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

    Erzurum'da satırlı, tüfekli saldırı

    Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtinde toplanan bir grup gösterici, IŞİD'in Kobani'ye girmesini sloganlarla protesto etti. 30 kişilik grup daha sonra Gölbaşı semtinde bulunan evlere, yoldan geçen otobüslere ve dükkanlara taş atarak camlarını kırdı. Evleri hasar gören ve saldırıya uğrayanlar, gruba taş, satır ve sopalarla mühadale etti. Daha sonra 18 yaşlarındaki bir kişi elindeki pompalı tüfekle göstericilere doğru ateş etmeye başladı. Polis öfkeli kişilere biber gazıyla müdahale ederken, pompalı tüfek ateş açılması sırasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla çeşitli hastanelere kaldırılırken olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'da müdahale

    Van

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar kentin en işlek caddelerinde de devam etti. Kepenklerin kapalı olduğu kentte polis gaz bombası ve basınçlı su ile göstericileri dağıtmaya çalışıyor. Olayların en yoğun olduğu bölge Fevzi Çakmak ve Maraş Caddeleri oldu. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Merkezi'nin önünde bulunan 2 kan toplama aracı ve 1 otomobil, Maraş Caddesi'nde 1 minibüs ve 1 otomobil göstericiler tarafından ateşe verildi.

    Alev alev yanan araçlar toplumsal müdahale aracı olan TOMA yardımıyla söndürülürken, araçlarda büyük hasar meydana geldi. Bu arada kentin en işlek mekanlarındanolan Maraş Caddesi de göstericiler tarafından yakılan araç ve polislerin barikatlarıyla kapatıldı. Olayların arasında kalan 80 yaşındaki bir adamda atılan gaz bombasından etkilendi. Duymayan yaşlı adam gazetecilerin yardımıyla bir çay evine götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'ın Erciş İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD militanlarının saldırısını protesto gösterilerinde bugün çıkan olaylar öğleden sonra arttı. Göstericiler Atatürk ve İnönü caddelerindeki onlarca işyeri ve banka şubelerini ateşe verdi. Göstericiler, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesini de önledi.

    Bursa

    Bursa'da Suriye'nin Kobani kentine IŞİD saldırılar protesto edildi. Gösteri sırasında yasa dışı örgüt PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, Türk Bayrağı açan başka bir grup tepki gösterdi. Çevik Kuvvet ekipleri, iki grup arasındaki gerginliği engellemeye çalıştı. Bu sırada, protesto gösterisi yapan grup, yerlerdeki parke taşlarını sökerek, polise ve gelen gruba fırlattı. Olay sırasında, 10'a yakın polis yaralanırken, 7 gösterici gözaltına alındı.

    Mardin'de sokaga çıkma yasağı

    Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.

    Malatya

    Malatya'da IŞİD'in Kobani'de saldırılarını arttırması protesto edildi. Eylem sonrasında bir gencin HDP aracını tekmelemesi gerginliğe yol açtı. IŞİD'in Kobani'de Kürtlere yönelik saldırısına tepki için tüm yurtta eylemler düzenlenirken, Malatya'da da HDP ve sivil toplum kuruluşları protestoda bulundu. Yüzüncü Yıl Kavşağı'nda toplanan grup sloganlar eşliğinde Milli Egemenlik Caddesi'nden aşağı inerek AK Parti İl Başkanlığı'nın eski il binası önüne geldi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup dağılmaya başlarken, bir genç HDP aracını tekmeledi. Gruptakiler, ismi öğrenilemeyen gence saldırırken, kavgayı araya giren polis güçlükle engelledi. Sivil polisler, genci olay yerinden hızla uzaklaştırırken, grup daha sonra dağıldı.

    Antalya

    Antalya'da Kobani'ye destek için yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş yapan gruba 'Bozkurt' işareti yapan bir kişi protestocu grupta bulunanlar tarafından linç edilmek istendi. Çıkan olaylara polis gaz bombası ve TOMA'yla müdahale etti.

    Iğdır

    Iğdır'ın Ordu Caddesinde  IŞİD'in Kobani'ye saldırısına tepki göstermek için toplanan yaklaşık 500 kişilik gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine göstericilerin attığı taşlardan çevredeki çok sayıda işyerinin camları kırıldı. Bunun üzerine Azeri kökenli işyeri sahipleri göstericilere tepki gösterdi. Dörtyol kavşağında birbirine giren iki gruptan yaklaşık 10 kişi yaralandı.

    Hakkari'de rektörlük binası ateşe verildi

    Hakkari kent merkezinde başlayan olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Pehlivan Mahallesi'nde bulunan Hakkari Üniversitesi Rektörlük binası önünde bir araya gelen yüzleri kapalı yaklaşık 100 kişilik grup, ateş yakıp yola barikat kurdu. Daha sonra rektörlük binasını taş yağmuruna tutan grup, binanın zemin katını ve binanın alt kısmında bulunan garajı ateşe verdi. Gruptakiler, rektörlüğün yan tarafına park edilen resmi plakalı aracı da yola getirip ateşe verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow