hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kobani'ye koridoru edebiyatçılar açacak

    Kobaniye koridoru edebiyatçılar açacak
    expand

    Edebiyatçılar Kobani’ye destek ve insanlık koridoru açılması için sınıra gidiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz cuma günü “Kobani için 1 cümle” çağrısıyla buluşan ve hükümete “İnsanlık koridorunu aç” diye seslenen edebiyatçılar 25 Ekim’de sınıra gidecek.

    Aralarında Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, Gaye Boralıoğlu, Vivet Kanetti, Ayşegül Tözenen, Hatice Meryem, Seray Şahiner, Aslı Erdoğan, Işıl Özgentürk, Menekşe Toprak, Sine Erkut, Onur Behramoğlu, Can Öz, İlkay Akkaya gibi isimlerin bulunduğu grup IŞİD saldırısı altındaki Kobani halkına destek vermek için sınırda olacak.

    İstanbul’dan gidecek yazar grubuna Diyarbakır ve Batman’dan da katılım bekleniyor. Yazar Aslı Erdoğan öncülüğünde change.org’da başlatılan “Kobani’ye bir koridor açalım” imza kampanyası da devam ediyor.

    Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aslı Erdoğan, görüş ayrılıkları, siyasi ve kişisel çatışmaların bir yana bırakılarak Kobani ile dayanışmanın genişletilmesi çağrısını yaptı. Erdoğan, yapılan ortak açıklamada, “Kobani’ye bir koridor açalım. Tek başımıza, hiçbir kılığa bürünmemiş, tekil bir vicdan olarak Kobani’ye doğru, dikenli tellere, ağır silahlara, cellâtlara doğru sessizce yürüyelim. Gerçek ya da temsili olarak, Kobani’ye doğru yola çıkalım” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmza metnine Avrupalı yazarlardan da destek geldiğini belirten Erdoğan, konunun PEN’in Avrupa’daki şubelerinde gündeme geleceğini kaydetti. Bölgenin ihtiyaçları ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla da ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.

    IŞİD'e karşı sosyal medyadan savaşıyor

    IŞİD'in mevzisine girdi, militanlarıyla görüştü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow