hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde isyan

    Kocaeli E Tipi Cezaevinde isyan
    expand

    İzmit'te kent içinde bulunan Kocaeli E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler koğuşlardaki eşyaları ateşe vererek isyan başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmit'in Kuruçeşme mevkinde e E Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlüler cezaevindeki koşulların kötü olduğunu öne sürerek dün gece saat 21:00 sıralarında isyan girişimi başlattı.

    Koğuşlardaki eşyaları ateşe veren tutuklu ve hükümlülerden bazıları da çatılara çıkarak buradaki kiremitleri ve yatakları çevreye fırlattı. Bu sırada cezaevine çok sayıda çevik kuvvet , itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

    Koğuşlardaki eşyaların ateşe verilmesiyle başlayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Bu sırada, bazı tutuklu ve hükümlüler yoğun dumandan etkilenmemek için çatıya çıktı.

    Ve koğuşlardaki yatakların ateşe verilmesiyle başlayan isyan gece yarısına doğru sona erdi.

    Kötü koşullar nedeniyle

    Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, tutuklu ve hükümlülerin ikna edildiğini ve eylemin sonlandırıldığını belirtti.

    Küçük, açıklamada, tutuklu ve hükümlülerin bazı talepleri olduğunu belirterek, "öncelikle bu bir isyan değildir. Bazı talepleri oldu. O talepleri aldık. Aileler endişelenmesin, tüm mahkumlar koğuşlarına girdi. Herhangi bir yaralı yok" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow