hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'da Davutoğlu coşkusu

    Konyada Davutoğlu coşkusu
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkan adayı ve dolayısıyla Başbakan adayı olarak açıklanmasının ardından memleketi Taşkent'teki coşkulu kutlamalarda havai fişek gösterisi de yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kutlamalara katılan halası Nilüfer Özlen ve eşi Asım Özlen, ilçe meydanındaki kutlama töreninden sonra evinde tebrikleri kabul etti. 3'ü kız 4 kardeş olan Ahmet Davutoğlu'nun, 4 yaşındaki iken annesi Memnune Davutoğlu'nun ölmesinin ardından halası Nilüfer ile babaannesi Ayşe Davutoğlu tarafından büyütüldüğü öğrenildi. Annesinin ölümünden yaklaşık 1 yıl sonra babası Mehmet Duran'ın, İstanbul'a yerleşmesiyle Ahmet Davutoğlu'nun da babasının yanında kaldığı belirtildi. Babası Mehmet Duran'ın, Sefura hanım ile evlenmesiyle ve evlilikten de 3 kız kardeşi daha dünyaya geldi. Bakan Ahmet Davutoğlu'nun kardeşlerinin çoğunun ise İstanbul'da oturduğu belirtildi. 

    AK Parti kurmaylarından "Davutoğlu" yorumları

    ''Yerdeki kağıt parçalarını bile okurdu'' 

    Yeğeni Ahmet Davutoğlu'nun çok okuyan birisi olduğunu belirten halası Nilüfer Özlen, "Yeğenim çocuk iken bile çok akıllıydı. Yerde gazete ve kağıt parçalarını bile okurdu. Annesi öldükten sonra 1 yıl ben burada baktım. Sonra ağabeyim İstanbul'a taşındı. Ama sık sık Taşkent'e gelirlerdi" dedi.

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    ''Dünya devletleri ayağına gele''

    Davutoğlu'nun eniştesi Asım Özlen de şunları söyledi: "Babaannesi Ayşe Davutoğlu, Ahmet çocuk iken, 'Oğlun ile ordu olasın. Kızın ile oba kurasın. Dünya devletleri  ayağına gele, dünyayı kendine kabul ettire' diye dua edirdi. Bizlerde dua ederdik. Bakan olduğunda bana 'Ben sizlerin ve babaannemin duaları sayesinde buralara kadar geldim. Dualarınızı eksik etmeyin. Sabahlara kadar dua edin, Çünkü bizi, Türkiye'yi çekemeyenler var; İsrail ve Suriye." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu'nun en son geçtiğimiz Ramazan Bayramı arefesinde ziyaret ettiğini belirten Özlen, "Her bayram ziyaretimize gelir. Arefe günü de geldi ve geç saatlere kadar buradaydı. O bakan da olsa, Başbakan da olsa büyüklenmesi yoktu" dedi. Ahmet Davutoğlu'nun ilkokul 4'üncü sınıfta okulunda müsamelere katılıp konferans verdiğini belirten Özlen, "Evinde büyük bir kütüphanesi vardı. Çok kitap okurdu. Tatil olduğunda dahi kitap okurdu. Okul müdürü, bu büyüyünce çok büyük adam olacak, başbakan olacak derdi. Oturup, kalkması bilen, büyüğüne ve küçüğüne saygılı birisi" diye konuştu.

    Ahmet Davutoğlu'nun siyasi hayatı

    İşte fotoğraflarla Davutoğlu'nun çocukluğu...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow