hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köşk adaylığı için son tarih 3 Temmuz

    Köşk adaylığı için son tarih 3 Temmuz
    expand

    Partiler Cumhurbaşkanlığı için aday belirleme amacıyla nabız yoklarken süreç de bir yandan işliyor. Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçim takvimine ilişkin çalışmasını tamamladı. Buna göre, adaylık için başvurular, 29 Haziran-3 Temmuz arasında yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos, ikinci turu ise 24 Ağustos'ta yapılacak.

    Partiler aday belirlemek için çalışma sürdürüyor. Bir yandan da süreç işliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi de hazır.
     
    Buna göre, adaylık için başvuruların başlama tarihi 29 Haziran Pazar.

    20 milletvekilinin imzası ile ya doğrudan Yüksek Seçim Kurulu'na ya da Meclis Başkanlığı'na aday gösterilebilecek. Yine, son seçimde oyları yüzde 10'a ulaşan partiler ortak aday da çıkarabilecek. Adaylık başvuru için ayrıca adayın rızası da aranacak.

    Adaylık başvuruları  için son gün 3 Temmuz Perşembe olacak.  Resmi Gazete'de geçici aday listesinin yayımlanmasının tarihi ise,  8 Temmuz Salı günü.

    Bu günden itibaren itiraz süreci başlayacak. İtirazların karara bağlanması ve kesinleşmiş listenin YSK tarafından Resmi Gazete'de yayımlanmasının tarihi ise, 11 Temmuz Cuma olarak öngörülüyor.

    Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının propaganda başlama tarihi olarak da kesinleşmiş adayların Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi baz alacak.

    Yani 11 Temmuz cuma günü propaganda süreci başlacak. Seçim yasaklarının başlama tarihi ise, 9 Ağustos Cumartesi saat 18.00. O tarihten sonra adaylar propaganda yapamacak. Yasağın bitimi ise, ikinci turun sonu olacak. Yani, adaylar iki tur arasında da propaganda yapamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow