hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kudret'in yeni ayakkabısı oldu

    Kudretin yeni ayakkabısı oldu
    expand

    Adana'da yalın ayakla okula giden 6 yaşındaki Kudret Beşenk'e bir yandan devletten, diğer yandan yurttaşlardan yardım yağdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Yüreğir İlçesi'nin Başak Mahallesi'ndeki Çetin Topçuoğlu İlkokulu'nun 1'inci sınıfına başlayan Kudret Beşenk'in annesi 34 yaşındaki Zeliha Beşenk tarafından ayakkabısı olmadığı için yalın ayak okula götürülmüştü.

    Küçük kızın dramının gazete ve televizyonlarda haber olması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Yüreğir İlçe Müdürlüğü görevlileri, Beşenk Ailesi'ne kıyafet ve gıda yardımı yaptı.

    Görevlilerin teslim ettiği kıyafet ve ayakkabıları giyen çocuklar büyük sevinç yaşadı.

    Okul önündeki çıplak ayaklı çocukları görüntüleyen DHA muhabirinden telefon numaralarını öğrenin yurdun çeşitli illerinden birçok yardımsever de Kudret'e yardım vaadlerinde bulunup adres ve banka hesap numaralarını aldı.

    Nikah yaptırdık yardım kesildi

    Yardımlardan dolayı mutlu olduğunu belirten Zeliha Beşenk, "Bu güne kadar çocuklar için yardım alıyordum. 2 ay önce eşimle resmi nikah yaptırdık. Çocuklarımız nüfusta eşimin üzerine geçince yardım kesilmişti. Yeniden başvurduk, yapılacağını söylediler. Yardım yapanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailenin ekonomik durumunu inceleyen Yüreğir İlçe Belediyesi, okula giden 4 çocuk için kırtasiye yardımı yaparken, hastalığından dolayı çalışamayan baba İbrahim Beşenk'e maddi destek vereceklerini de açıkladı. Ayrıca, kira yardımı da yapılacağı bildirildi.

    Minik Kudret okula yalın ayak başladı

    Valilik: "Aileye yardım yapılıyor"

    Adana Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, anne Zeliha Beşenk'in yüzde 40 engelli olduğu ve 3 ayda bir 849,39 lira engelli maaşı ödendiği açıklandı. Açıklamada ailenin diğer çocukları, Filiz, Fatma ve Mustafa Beşenk'e 'şartlı eğitim' kapsamında 470 lira yardım yapıldığı belirtilerek şöyle dendi:

    "Söz konusu aile 2008 yılından bu yana Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan kömür ve periyodik yardımlardan faydalandırılmakta olup 2014 yılı içerisinde de okula giden çocukları Filiz, Fatma ve Mustafa Beşenk adına Şartlı Eğitim yardımı kapsamında 470,00 TL eğitim yardımı, yine 0-6 yaş arasında bulunan Güneş ve Emine Beşenk adına Şartlı Sağlık yardımı kapsamında 270,00 TL yardım, 19 Temmuz 2014'de 100 lira gıda yardımı, 15 Temmuz 2014'de 300,00 lira nakdi yardım yapılmıştır. Zeliha Beşenk yüzde 40 engelli olup 3 ayda bir 849,39 lira engelli maaşı almaktadır. Son olarak eylül ayında engelli maaşı ödemesi yapıldığı, 2014 yılının eylül ayına kadar toplam 4,031,95 TL yardım yapıldığı tespit edilmiştir. Bundan sonra da gerekli ilgi ve yardımlar yapılmaya devam edilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acıların kadını Bergen'in trajik hayat hikayesi...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow