hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahsum Korkmaz heykeli protestosunda polis Atatürk heykelini korumaya aldı

    Mahsum Korkmaz heykeli protestosunda polis Atatürk heykelini korumaya aldı
    expand

    Lice'de PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin, 1 kişinin öldüğü bir baskınla kaldırılmasına Hakkari'de de tepkiler vardı. Belediye Başkanvekilinin de katıldığı yaklaşık 500 kişilik protesto yürüyüşü sırasında bir grup Atatürk heykeline taş attı. Bunun üzerine polis yürüyüşçülere gaz bombası ve plastik mermi attı, tazyikli su sıktı. Hakkari'de dün gece gerçekleşen protestoda ise bir grup, Korkmaz'ın heykelinin kaldırılmasına, bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü tahrip ederek karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde PKK'lı Mahsum Korkmaz'a ait heykele el konulmasını protesto edenler, gece saatlerinde Hakkari kent merkezindeki çeşitli mahallelerde yollara barikat kurup ateş yaktı. Yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan yüzü maskeli bazı göstericiler, polislere de taş, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polisin, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale ettiği göstericiler, Gazi Mahallesi'nde bulunan Hakkari Anadolu Lisesi bahçesindeki Atatürk büstünü ateşe verdi. Göstericiler, kazmalarla yerinden söktükleri büstü tahrip etti. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, okul bahçesindeki Atatürk büstünün yakılıp tahrip edilmesi ve kent merkezindeki eylemlerle ilgili soruşturma başlattı.

    Türk siyasetine ait unutulmaz afişler

    Bugün de kentte bir protesto yürüyüşü düzenlendi. DBP Hakkari il binasında bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari İl Başkanı Mehtap Daştan Demirel, HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel'in de bulunduğu 500 kişi, Cumhuriyet Caddesi'nden Bulvar Caddesi'ne kadar yürüdü.

    Belediye önünde toplanan grup adına burada basın açıklamasını HDP Hakkari il Başkanı Rahmi Temel yaptı. Temel, Lice'de PKK'lı Mahsum Krokmaz'ın heykelini yıkan zihniyetle, Şengal'de Yezidi Kürtleri katleden IŞİD arasında bir fark olmadığını iddia etti. Basın açıklamasının ardından yüzü maskeli bir grup gösterici, kent merkezindeki Atatürk heykeline taş atmak istedi. Heykel çevresinde güvenlik önlemi alan polis gruba tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. Göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi. Olaylar ara sokaklarda sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow