hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahir Zeynalov hakkında yeni açıklama

    Mahir Zeynalov hakkında yeni açıklama
    expand

    Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, yabancı uyruklu gazeteci Mahir Zeynalov'un 2014 yılı için yaptığı basın kartı başvurusunun uygun görülmediğini ve medyaya servis edilen dokümanın basın kartı olmadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), ikamet süresi dolduğu için Türkiye'den ayrılarak ülkesine dönen yabancı uyruklu Mahir Zeynalov ve kuruma ilişkin iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı.

    Yabancı uyruklu basın mensuplarının Türkiye'de çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla BYEGM tarafından Basın Kartı Yönetmeliğinin 40 ve 41'inci maddeleri gereğince sarı basın kartı düzenlendiği bilgisine yer verilen açıklamada, yönetmeliğin ilgili maddelerinin yabancı uyruklu gazetecilere verilecek basın kartlarını tamamen Genel Müdürlüğün inisiyatif ve takdirine bıraktığı kaydedildi.

    Türkiye'de 2014 yılı itibari ile 326 kişinin basın kartı taşıdığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yabancı uyruklu gazeteci sıfatı ile geçtiğimiz yıl Genel Müdürlüğümüzce basın kartı verilen Mahir Zeynalov'un 2014 yılı için yaptığı basın kartı başvurusu, ilgili yönetmeliğinin Kurumumuza vermiş olduğu yetki dahilinde, uygun görülmemiştir. Genel Müdürlüğümüzün bu kararı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda, 07.02.2014 tarihli yazımızda da belirtilmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak bahsi geçen şahıs tarafından hem ülkemizdeki kamuoyunu hem de dünya medyasını art niyetli bir şekilde etkilemek amacıyla Genel Müdürlüğümüz tarafından verildiği iddia edilen bir doküman medyaya servis edilmiştir. Bahsi geçen şahsın adına basın kartı dediği bu dokümanın Basın Kartı olmadığını her kart taşıyan gazeteci kolaylıkla anlayacaktır.

    Sıklıkla karşılaşılan sahteciliği önlemek amacıyla, Genel Müdürlüğümüzün vermiş olduğu tüm kartlarda Kurumumuzun logosunu taşıyan hologram, elektronik okuma özelliğe sahip chip ve soğuk damga bulunmaktadır. Bahsi geçen şahıs tarafından servis edilen söz konusu dokümanda bunların hiçbirisi bulunmaktadır."

    Açıklamada, BYEGM'yi zan altında bırakacak, kurumun güvenilirliğini ve itibarını zedeleyecek her türlü girişim karşısında yasal hakların saklı tutulduğu bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow