hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ege ve Marmara'da deprem!

    Ege ve Marmarada deprem
    expand

    Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gökçeada'nın 40 kilometre kadar batısında gerçekleşen deprem, tüm Batı illerinde ve İstanbul'da güçlü bir şekilde hissedildi. Can kaybının yaşanmadığı depremde, 1'i ağır 266 kişi yaralandı. Bazı binalarda ise çatlaklar oluştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi açıklarında saat 12.25'te meydana gelen depremin büyüklüğü 6,5 olarak ölçüldü ve 40 saniye sürdü.

    AFAD, depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu, Şirinköy, Dereköy, Tepeköy ve Zeytinli olduğunu bildirdi.

    Depreme canlı yayında yakalandı (video)

    Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

    Ege ve Marmarada deprem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Artçı depremler

    AFAD, depremden sonra büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı deprem meydana geldiği, artçı deprem aktivitesinin yoğun olarak devam ettiği, depremin şiddetinin ise 7 olarak ölçüldüğü belirtildi.

    AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu, "Şu ana kadar en büyüğü Saros Körfezi'nde 5.3 olarak gerçekleşen 70 artçı deprem meydana geldi" dedi.

    İstanbul'da deprem anı

    ÇANAKKALE:

    Depremin güçlü bir şekilde hissedildiği Çanakkale'de binaların aşırı derecede sallandığı, 30'a yakın kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

    Gökçeada'da özellikle eski Rum evlerinde çatlak ve çatılarında göçmeler meydana geldi.

    Çanakkale merkezde de bazı binalarda çatlaklar oluştu. Ancak ilk belirlemeye göre, yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı.

    Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu bildirildi.

    Depremden çığlık çığlığa kaçtılar

    Çanakkale Valisi'nin açıklaması

    Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, "Can ve mal kaybımız yok. Ancak binalarda hasar olabilir. Bütün ekiplerimiz köylere kadar hazır bekliyor" dedi.

    Çınar, il genelinde sarsıntı nedeniyle paniğe kapılan bazı vatandaşlarla emniyet lojmanlarında birer polis ile emniyet görevlisi yakınının pencereden atlayarak yaralandığını söyledi.

    Türkiye tarihindeki en büyük depremler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçeada Belediye Başkanı'nın açıklaması

    Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, "Münferit yaralanmalar ve yıkılan, zarar gören evler var. Can kaybımız yok. İnsanlarımızın sokaklarda, tedirginlik yaşanıyor. Ancak olağanüstü bir durum yok" dedi.

    Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülnur Gün ise, "17 Ağustos depremini İstanbul'da yaşamıştım. Kıyaslamam gerekirse, bu da aynı etkiyi uyandırdı burada. İnsanlar sokaklarda, ağlayanlar var. Dere yatağında olan bölgelerde çok daha fazla hissedildiğini tahmin ediyorum" dedi.

    Ünlülerden deprem tweetleri

    İSTANBUL:

    İstanbul'da da güçlü bir şekilde hissedilen depremin ardındam insanlar panik yaşadı ve kendilerini dışarı attı.

    Vali Mutlu'dan açıklama

    İstanbul Valisi Mutlu, "İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir. Süratle bütün ilçelerden geri dönüşler aldık. İstanbul'da herhangi bir can ve mal kaybı yok.
    Hayat normal devam ediyor. Halk, depremin ilk dakikalarında paniklese de şu anda ortam sakin.
    Hepimize geçmiş olsun. Allah bizleri deprem ve her türlü afetten korusun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spiker deprem anında gitti gitti geldi

    EDİRNE:

    Edirne Valisi Hasan Duruer, deprem dolayısıyla herhangi bir can kaybı bulunmadığını ancak kentte iki kişinin yaralandığını söyledi.

    Duruer, Keşan ilçesinde bir vatandaşın balkondan atlayarak ayağını kırdığını bir vatandaşın da başına tuğla düştüğünü belirtti.

    Bazı ağaçların devrilmesi sonucu ufak tefek hasarlar ulaştığını ancak önemli bir durum yaşanmadığını ifade eden Duruer, "İki yaralımız var. Yaralıların durumları iyi" diye konuştu.

    DHA Edirne Büro Şefi Lütfü Karakaş da, depremin Edirne'de de büyük paniğe yol açtığını söyledi.

    Karakaş, ilk gelen bilgilere göre, 5 kişinin kendini camdan attığını söyledi.  Park eden
    araçların üzerine devrilen ağaç, iki araçta hasar oluşturdu.

    Halk sokaklara döküldü

    TEKİRDAĞ:

    Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, deprem dolayısıyla il ve ilçelerde can kaybı yaşanmadığını söyledi.

    Yerlikaya, iki vatandaşın heyecandan balkondan atlayarak yaralandığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem dolayısıyla panik yaşandığını, ufak tefek çatı ve bacı çökmeleri olduğunu, bir caminin de minaresinin yıkıldığını ifade eden Yerlikaya, "İl ve ilçelerimizde can kaybı yok. AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun" diye konuştu.

    İZMİR:

    DHA İzmir Büro Şefi İlyas Özgüven de, depremin süresi çok uzun olduğunu ve özellikle toplu yerleşim yerlerindeki insanların kendilerini dışarı attığını ifade etti.

    İzmir Valisi'nin açıklaması

    İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

    İlk etapta ilçelerle temasa geçtiklerini kaydeden Toprak, "İlçelerle yaptığımız ilk görüşmelerde İzmir'de herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bilgisini aldık" dedi.

    Ege ve Marmarada deprem

    BALIKESİR:

    Balıkesir'de de pek çok vatandaş, ev ve iş yerlerini terk etti. Bazı dükkanların ise camları kırıldı.

    Halk, sokaklara döküldü. Kentte bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Ayrıca cep telefonlarıyla iletişim, kesintiye uğradı.

    Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit ilçesinde 3 kişinin, balkonlardan atlamaları nedeniyle yaralandığını söyledi.

    KOCAELİ:

    Deprem, Kocaeli'de de hissedildi. Bir kaç saniye süren sarsıntı nedeniyle 1999 yılındaki Marmara Depremi'nde büyük kayıplar yaşanan Kocaeli'de vatandaşlar sokaklara döküldü.

    Depremin ardından iş merkezleri, dershaneler kısa sürede tahliye edilirken, deprem nedeniyle 112 Acil Servis, 155 Polis İmdat ve Alo İtfaiye 110'a herhangi bir ihbar gelmediği öğrenildi.

    Başbakan bilgi aldı

    Bu arada, Başbakan Erdoğan, Ege Denizi'nde meydana gelen depremle ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan bilgi aldı.

    Yunanistan ve Bulgaristan'da da hissedildi

    Öte yandan deprem, Yunanistan'ın başkenti Atina ve Batı Trakya'da da hissedildi. Depremde 4 kişi yaralandı.

    Yunanistan Ulusal Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde Limni (Limnos) ile Semadirek (Samotraki) adaları arasında 12.25'te 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

    Deprem nedeniyle özellikle Batı Trakya'daki Dedeağaç ve Gümülcine kentlerinde halkın caddelere çıktığı, kısa süreli elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

    Yetkililer, Yunanistan'da ilk belirlemelere göre depremin herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti.

    Deprem, Bulgaristan'ın başkenti Sofya ile Varna, Vidin, Dobriç, Filibe, Smolyan ve diğer şehirlerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre deprem Bulgaristan'da herhangi bir hasara yol açmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow