hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara'da fırtına alarmı

    Marmarada fırtına alarmı
    expand

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli lodos uyarısı Türk Hava Yolları'nın 103 seferini iptal ettirmesine neden oldu. Beklenen fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'da 3 gün sefer yok. Fırtına 3 gün sürecek. Öte yandan meteoroloji kayak merkezlerindeki vatandaşları da uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün saat 17.00'den itibaren Marmara'da kuvvetli lodos ve yağışın beklenmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak seferler için havayolu şirketleri ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi önlemlerini aldı. Saatteki hızı 100 km'yi bulacağı kaydedilen lodos uyarısını dikkate alan Türk Havayolları yarın yapacağı iç ve dış hat seferlerinden 103 seferini iptal etti.

    Marmarada fırtına alarmı

    Türk Hava Yolları internet sitesinden yolcularına duyuru yaparak iptal edilen seferleri açıkladı. THY'nin resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Meteorolojik raporlar ışığında, beklenen olumsuz hava durumunun Türk Hava Yolları'nın uçuşlarını aksatma olasılığına karşın gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

    Gökçeada ve Bozcaada seferleri iptal

    Çanakkale'de öğleden sonra beklenen kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Gestaş firması; bugünden itibaren 3 gün boyunca Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmarada fırtına alarmı

    Hafta sonu lodos fırtınası

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi'nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege'de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğini ve Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağını, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de Marmara bölgesinde ise yer yer hızla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

    İGDAŞ'tan uyarı

    İGDAŞ'tan yapılan açıklamada rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları istendi. Açıklamada şöyle dendi:

    "Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumadan salıya devam edecek

    Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

    Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin ediliyor. Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmarada fırtına alarmı

    Kayak merkezlerindeki vatandaşlar da uyarıldı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yüksekliğinin kayak merkezleri olan Bursa Uludağ'da 185, Kocaeli Kartepe'de 177, Bolu Kartalkaya'da 168, Isparta Davraz'da 135, Çankırı Ilgaz'da 90, Manisa Spil dağında 25 santimetere olduğu belirterek tahmin edilen kuvvetli lodos fırtınası ve bunun sonucu hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artışı ve yağışla birlikte kar erimeleri meydana gelmesinin beklendiğini açıkladı. Vatandaşların ve yetkililerin kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve taşkın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow