hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB'den okullara ergenlik uyarısı

    MEBden okullara ergenlik uyarısı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez ortaokula başlayacak öğrencilere uygulanacak uyum eğitimi için illere gönderdiği yazıda, ergenlik uyarısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB, "uyum programına" ilişkin valiliklere yazı gönderdi. Sadece okul öncesi ve ilkokula başlayan değil, ortaokula başlayan  öğrencilerin de yeni bir okul ve öğrenme ortamıyla karşılaştığına dikkat çekilen  yazıda, bu nedenle, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren 5. sınıf  öğrencileri için de uyum programının uygulanmasının planlandığı ifade edildi. 

    Yazıda, ortaokul döneminde çocuğun, artık çocukluk döneminden çıkarak ergenlik dönemine girmeye başlaması, okul ve çevre değişikliği, derslerdeki  akademik içerik ve düzeyinin farklılaşması, farklı ve çok sayıda ders çeşidi ve öğretmenle karşılaşılacak olması nedeniyle bu uyum programının önem taşıdığı  belirtildi.  Bu bağlamda, 2014-2015 eğitim öğretim yılında; okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının birinci sınıfına başlayacak  öğrencilerin uyum programının, 8-12 Eylül'de uygulanacağı kaydedildi.

    Söz konusu uygulama kapsamında; okulun çevre ve fiziki koşulları, öğrencilerin gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğrencinin okulu tanımasını ve  uyumunu kolaylaştıracak okul uyum programının okul öncesi öğrencileri için okul öncesi öğretmenleri; ilkokul 1. sınıf öğrencileri için sınıf zümre öğretmenler  kurulu; ortaokul 5. sınıf  öğrencileri için ise okul müdürlüğünce branş  öğretmenlerinden oluşturulan komisyon tarafından 1-5 Eylül'de hazırlanarak uyum haftasında uygulanması istendi.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazıda, program kapsamında öğrencilerle okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve okul personelinin tanıştırılması; müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler ve diğer okul personelinin odaları, rehberlik birimleri, güvenlik  görevlisi odası gibi okulun idari birimleri ile okul kütüphanesi, bilgisayar  sınıfları, laboratuvar, konferans ve spor salonu ile kantin gibi mekanların  gezdirilmesi istendi.

    ''40 bin değil 100 bin öğretmen atanmalı''

    Okul çevresi, okuldaki hizmetler, mevzuat ve kurallar, okulun sosyal,  kültürel ve sportif  faaliyetleri, okulda ve çevresinde doğacak ihtiyaçlarını nasıl giderecekleri hakkında bilgi verilmesinin önerildiği yazıda, öğrencilerin ve velilerin birbiriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlayacak etkinlikler yapılmasının uygun olacağı belirtildi. Velilerin çocukların eğitimi konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla okul, öğrenci ve veli ilişkisinin önemi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılarda alınacak tedbirler gibi konularda rehber öğretmenler  tarafından bilgilendirme yapılmasının tavsiye edilen yazıda, ortaokul 5. sınıf  öğrencilerine, seçmeli derslerle ilgili detaylı bilgi verilmesi, öğrencilere  yaka kartı takılarak onlara okul ortamında yönetici, öğretmen ve diğer personel tarafından isimleriyle hitap edilmesinin sağlanması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazıda, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimizin okula uyumlarını  kolaylaştırabilmek için uygun ve gerekli görülen zaman ve şartlarda velilerin  sınıf ortamına alınmaları, okul rehber öğretmenlerinin uyum haftası sürecine  aktif olarak katılımlarının sağlanmasının uygun olacağı değerlendirildi.

    Dünyanın Erdoğan'a bakışı

    Karikatürcülerin gözünden felsefe

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow