hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis tatilde 2 kez toplanacak

    Meclis tatilde 2 kez toplanacak
    expand

    Meclis kapandı ama açılacak önce Başbakan Erdoğan'ın yemin töreni; ardından kurulacak yeni hükümetin güven oylaması için toplanacak. Yeni hükümete ilişkin, kabinede kimlerin olacağına ilişkin kulisler ise çok hareketli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'e kadar tatil kararıyla kapandı. Ama 1 Ekim'den önce iki önemli oturum için Meclis Genel Kurulu yeniden açılacak. Onlardan ilki 28 Ağustos'taki yemin töreni olacak. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için edeceği yemin oturumunda AK Parti'nin tam kadro katılması bekleniyor. O oturumda Meclis Başkanı Cemil Çiçek, cumhurbaşkanı olarak seçilen Erdoğan'a mazbatasını da verecek. CHP'de eğilimse oturuma katılmama yönünde. Ama diğer muhalefet partilerinin tavrı henüz netleşmedi.

    Genel Kurul, olağanüstü toplantıya bir de yeni hükümete güven oylaması için çağrılacak. Erdoğan'ın Köşk'teki makamına oturmasının ardından atayacağı yeni başbakan kabinesini kuracak. Ardından o kabine için Meclis'ten güven oyu isteyecek. Önce hükümet programı okunacak. Ardından güven oylaması yapılacak.

    Cenaze töreni siyasetçileri bir araya getirdi 

    Yeni kabinede kimler olacak?
    Bu arada yeni hükümete ilişkin kulisler de hareketlendi. Başbakanlık için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi ağırlık kazandı. Davutoğlu başbakan olursa Dışişleri Bakanlığı için AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adı geçiyor. Erdoğan'ın baş danışmanı Yalçın Akdoğan'ın başbakan yardımcısı olabileceği yine kulislerde konuşulanlar arasında. Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un kabineye dışardan girebeleceği belirtilirken, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımsı Ali Babacan'ın yerini koruyabileceği de dile getiriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşam öyküsü

    Minik kız çocuğu yanlışlıkla fotoğrafı silince... 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow