hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de büyük operasyon: Eski Belediye Başkanı Macit Özcan aranıyor

    Mersinde büyük operasyon: Eski Belediye Başkanı Macit Özcan aranıyor
    expand

    Mersin'de 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla başlatılan operasyonda eski CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan aranırken oğlu ile 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

    Soruşturmanın, yaklaşık 4 yıl önce polisin yapmış olduğu istihbarat çalışmalar sonucu başlatıldığı ve 2009-2014 dönemini kapsadığı belirtildi. Soruşturma kapsamında 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen tüm ihaleler mercek altına alınark tek tek incelendi. Mahkeme kararıyla teknik takibin de yapıldığı soruşturmada görevlendirilen bilirkişinin incelemelerini tamamlamasının ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emriyle Eski Belediye Başkanı Macit Özcan’ın ’A takımı’ olarak bilinen üst düzey bürokrat ve müteahhitlerine yönelik operasyon için düğmeye basıldı ve 40 kişi gözaltına alındı.

    11 kişi serbest

    Operasyonda gözaltına alınanlardan eski Başkan Vekili Erol Ertan, eski İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Meclis üyesi Nuri Özdemir’in de aralarında olduğu 11 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Macit Özcan’ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit ve Tacit Özcan, Hesap İşleri Eski Daire Başkanı Tayfun Özdemir, Fen İşleri Eski Daire Başkanı Abbas Sayılır’ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

    ÖZcan’ın teslim olması bekleniyor

    Ekiplerin, Mersin’deki adreslerine yaptığı operasyonlarda bulamadığı Macit Özcan ile Eski Genel Sekreter Ali Ekber Asker, belediyeden ihale alan müteahhitlerden Erol Avgören ve oğlu Tolga Avgören’in de aralarında bulunduğu 20 kişi ise aranıyor.

    Macit Özcan’ın şehir dışında olduğu belirtilirken, Mersin’e gelerek teslim olması bekleniyor.

    Ahmet Hakan'dan Bülent Arınç yorumu

    Melih Gökçek'ten Bülent Arınç'a cevap: Hesabını vereceksin

    HDP'den yeni bir ittifak geldi

    Bülent Arınç'tan Melih Gökçek'e çok sert sözler:

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow