hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'in kelebekleri kayıt altına alınıyor

    Mersinin kelebekleri kayıt altına alınıyor
    expand

    Mersin Fotoğraf Derneği, il sınırları içerisindeki 137 tür kelebeği fotoğraflamak için çalışma başlattı. Çekimler tamamlandığında kelebeklerin envanteri çıkartılarak, fotoğraflar ise bir kitapta toplanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynel Cebeci'nin danışmanlığında yürütülen çalışmaya Erdemli İlçesi'ndeki tarihi Kanlıdivane Antik Kentinde başlatıldı.

    Kelebeklerin uyku ve beslenme saatlerinde göre hareket eden fotoğrafçılar, belirlenen plan dahilinde çekimlerini sürdürüyor. Çekimler tamamlandığında kelebeklerin envanteri çıkartılarak, fotoğraflar ise bir kitapta toplanacak, kelebeklerin yaşadığı alanlar ise doğal sit alanı olması için de çalışmaya yapılacak.

    Fotoğraf Derneği Kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Selami Türk, amaçlarının kentte yaşayan kelebeklerin envanter kaydının ve taksonomisini güncelleyerek, geliştirmek olduğunu söyledi. Türk, "Mersin'in Kelebekleri" konulu ulusal ve uluslararası alanda sergi, sunum, söyleşi ve bilimsel katalog basımı da yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Kanlıdivane'de kelebek sezonunun başladığı bir dönemdeyiz. Dumanlı Apollo, Yeni Öyuklu, Kırlangıç Kuyruk ve buna benzer türler çıkmaya başladığı en güzel günleri yaşıyoruz. Kanlıdivane büyük bir SİT alanı olduğu için burada da tarımsal ilaçlama yapılmıyor. Bu nedenle de kelebekler burada rahat bir yaşam alanı buluyor. Bu nedenle geçen yıl bizim tespitlerimize göre burada 59 tür kelebeğin yaşadığını tespit ettik. Bir gün Kanlıdivane'nin Kelebekleri diye bir broşür yaparsak ya da burayı kalıcı bir Milli Park yaparsak ne mutlu bize" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayrak indirme davasında hapis cezası

    İntihar girişimindeki işsiz babanın sorusuna polis cevap veremedi

    "Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir, bu iktidarı yiyecektir"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow