hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mert Aydın'ın katil zanlısının yargılanmasına başlandı

    Mert Aydının katil zanlısının yargılanmasına başlandı
    expand

    Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ı öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezası istenen Aykut Balk'ın yargılanmasına başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Aykut Balk, Erzurum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS), Mert Aydın'ın babası müşteki Yolcu Aydın ve avukatları Mehmet Sinan Alınak ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili avukat Hülya Yazar Günay katıldı.

    Mert'in cesedi çöplükte bulundu

    İddianamenin kabul kararı ve tensip zabtının okunduğu duruşmada, baba Aydın, "Yasal haklarımı anladım. İfademi avukat Mehmet Sinan Alınak huzurunda vereceğim. İfademi vermek için süre veya herhangi bir talebim yoktur" diye konuştu.

    Mert Aydın'ın otopsi raporu şok etti

    Sanık Balk da Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Kayabaşı'nın herhangi bir talebi bulunup bulunmadığını sorması üzerine, "Ben sadece yerimin değiştirilmesini istiyorum" dedi.

    Mert'in katili tutuklandı

    Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamını ve gelecek oturumda sanığın hazır edilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için ilgili kurumlara müzekkere yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İddianameden

    Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, zanlı Aykut Balk'ın, "çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

    Mert'in katil zanlısından intihar girişimi

    Olay

    Kars İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi'ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow