hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji'den don uyarısı

    Meteorolojiden don uyarısı
    expand

    Konya ve çevresi için fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı.Bolu Dağı'nda gece başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için fırtına ve zirai don uyarısı yapıldı. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede hava sıcaklığının 2-4 derece azalacağının tahmin edildiği belirtildi.

    Gün içinde, saatte hızı 30-40 kilometre olacak rüzgarın zaman zaman saatte 50-65 kilometre hıza ulaşarak fırtına şeklinde eseceği ifade edildi. Zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği bölgede, pazar günü sabah saatlerinde hafif, yüksek kesimlerde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayının beklendiği kaydedildi. Meyve, sebze üreticileri ve seracıların zirai don olayına karşıtedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

    Bolu'da kar yağışı

    Yağış, D-100 karayolunun özellikle Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bakacak, Bıçkıyanı, Kaynaşlı mevkileri ile Bolu sınırları içindeki Seymenler ve Elmalık mevkilerinde görüldü.
    Aralıklarla devam eden yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye kadar ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karayolları görevlilerinin tuzlama çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. Kar yağışının, kentin yüksek kesimlerinde yer alan Topuk Yaylası, Güzeldere, Odayeri, Kardüz, Koca Yayla mevkilerinde de etkili olduğu bildirildi.

    İstanbul'da polis, trafikte itiraz eden yolcunun burnunu kırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow