hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Metruk binada genç ölüm

    Metruk binada genç ölüm
    expand

    Esenler'de metruk binada 2 genç erkekten 1'i ölü diğeri de bilincini yitirmiş olarak bulundu. Öte yandan Sultangazi’de, uyuşturucu içip çırılçıplak soyunan bir genç, jiletli tellerden atlayıp askeri kışlaya girmek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre şüphe üzerine Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi 1120 numaralı sokakta yıkılması beklenen  binaya giren mahalleli ikinci katta kendinden geçmiş şekilde yatan 2 genç buldu.

    1'i ölü diğeri koma halinde bulundu

    Olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. İlk incelemede gençlerden birinin yaşamadığı, diğerinin de bilincini kaybetmiş olduğu anlaşıldı. Yaşam belirtileri gösteren gence sağlık ekipleri tarafından ilk müdühale olay yerinde yapıldı, ardından ambulunsa konularak  Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
     
    20'li yaşlarda, kimliği belirsiz

    Hayatını kaybeden 20 yaşlarındaki genç de olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından cenaze arabasına konularak Adli Tıp Kuruma morguna kaldırıldı. Üzerinden kimliğini gösterecek belge çıkmayan gencin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkacak. Polis olayla ilgili olarak çevre sakinlerinin de bilgisine başvurdu.

    Sentetik uyuşturucu ihtimali yüksek

    Mahalleli metruk binanın uyuşturucu bağımlısı kişiler tarafından kullanıldığını belirtti. Mahalle sakinlerinin anlattıkları gencin ölümüne sentetik uyuşturucu maddesinin yol açmış olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

    Mahalleli : Polise de, belediyeye de haber verdik ama...

    Yarı yıkık binada sentetik uyuşturucu içildiğini söyleyen bir kadın, "Burada yamula yamula yürüyorlar. Sürekli yere düşüyorlar. Defalarca polisi arayıp şikayet ettik. Belediyeyi aradık gelip bakıp bakıp gidiyorlar. Hatta geçenlerde bir kızı çağırmışlar bodrum katına. Kız gelip bana anlattı, sakın gitme dedim... Uyuşturucu içiyorlar" diye konuştu.

    Başka bir mahalle sakini de "Sürekli binaya giren çıkanlar oluyordu. 3 kişi girer 5 kişi çıkardı. Polise de bildirildi burası. Esenler Belediyesi bu tip binaları yıkıyor. Ancak bu binanın mahkemelik olduğu için yıkılamadığını söylediler" diye konuştu.

    Kışlaya girmek isterken tellerde asılı kaldı

    Sultangazi’de, sentetik uyuşturucu içip çırılçıplak soyunan bir genç, jiletli tellerden atlayıp askeri kışlaya girmek istedi. Bıçak gibi keskin tellerde sıkışan genç, itfaiyenin kurtarma çalışmaları sırasında kışlanın içine düştü. Kışladaki askerler, nizamiyeye götürdükleri şahsı sağlık ekiplerine teslim etti.

    Kullanım yaşı 11'e kadar düştü

    Araştırmada, Türkiye'de sentetik uyuşturucu kullanım yaşının 11'in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Yaş gruplarına göre değerlendirildiğinde sentetik uyuşturucu kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında olduğu belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow