hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den İstanbul'da 35 yıl sonra bir ilk

    MHPden İstanbulda 35 yıl sonra bir ilk
    expand

    MHP İstanbul'da 35 yıldır ilk kez tek adayla kongre yaptı. MHP İstanbul İl Başkanı Abdullah Başkan'ın 30 Mart yerel seçimlerinden sonra istifası ile boşalan koltuğa atanan Mehmet Bülent Karataş, il kongresine tek aday olarak girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP İstanbul 11. Olağan Kongresi, Beşiktaş İntegral Akatlar Spor Salonunda düzenlendi. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatlarının katıldığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Meral Akşener de katıldı.

    Kongreye tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, konuşmasında 17-25 Aralık operasyonlarına değindi, "Bakanların hırsızların önüne yattığı, bakan kollarında 700 bin liralık saatlerin ve yandaş iktidar zenginlerinin arsız ağızlarında küfürler olarak gözümüze sokulduğu bir Türkiye'de kongremizi yapıyoruz" dedi.

    AK Parti'nin MHP'nin siyasi rakibi olduğunu söyleyen Karataş, "AKP bizim siyasi rakibimiz olmakla birlikte, ondan önce ideolojik rakibimizdir. Biliyorum ki; onlar motivasyon kaynaklarını ayakkabı kutularının içinde saklarken bizler göğüs kafesimizin içinde taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

    Salonda "Hırsızlık oğuldan babaya değil, babadan oğla geçer", "Haksızlığa ve adaletsizliğe uğramış İstanbul'un avukatıyız" yazılı pankartlar dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıtlı 600 delegenin 572'sinin oy kullandığı kongreye tek aday olarak giren Mehmet Bülent Karataş 530 oyla il başkanı seçildi. 42 oy da geçersiz sayıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow