hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den "ittifak yok" açıklaması

    MHPden ittifak yok açıklaması
    expand

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Mevcut konjonktürde MHP'nin bir ittifaka açık olmadığını tekraren ifade ediyoruz. MHP, 7 Haziran genel seçimlerine ittifak yaparak girmeyecektir. Partimiz tek başına ve bütün seçim çevrelerinde genel seçimlere katılacak ve iktidar alternatifi olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, genel seçimler yaklaşırken seçmen algısına yönelik haber ve yorumlarda artış gözlendiğini öne sürerek, şöyle devam etti:

    "Gerek yazılı ve gerekse görsel medyada MHP'nin yükselişini durdurmaya yönelik değerlendirmeler birbirini kovalamaktadır. Bu tür haberlerde son trend, MHP'nin bazı küçük partilerle ittifak yapıp yapmayacağı konusundadır. Bu çerçevede AKP iktidarından kurtuluş çaresini MHP'de görenler de fikir üretip tartışmaya başlamıştır. AKP'nin ihanetine uğrayan eski kader ortaklarıysa seçim ittifakı konusunda partimize baskı kurmaya soyunmuşlardır."

    MHP'nin ittifak konusunda daha önce yaptığı açıklamalarla kamuoyunun bilgilendirildiğini belirten Yalçın, daha önce de "MHP'nin hiçbir siyasi parti ile ittifak yapmayacağı ve dışarıdan hangi mahfilden olursa olsun, partiye müracaat edecek kimselerin değerlendirileceği, bu değerlendirme sonunda uygun görülen herkesin milletvekili adayı olabileceği"nin ifade edildiğini hatırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İttifak konusundaki iyi niyetli yaklaşımların saygıyla karşılandığını bildiren Yalçın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

    "İttifak dedikoduları ve bu konudaki zorlama haberlerin medya üzerinden ısrarla pompalanmasında bazı partilerle bunların temsilcilerinin böyle bir niyetlerinin olması da rol oynamaktadır. Bunların, seçimlere MHP ile girerek Mecliste temsil edilme hakkını kazanmayı planlamalarını normal karşılıyoruz. Ama mevcut konjonktürde MHP'nin bir ittifaka açık olmadığını tekraren ifade ediyoruz. MHP, 7 Haziran genel seçimlerine ittifak yaparak girmeyecektir. Partimiz tek başına ve bütün seçim çevrelerinde genel seçimlere katılacak ve iktidar alternatifi olacaktır. Ancak MHP olarak kapımız, penceremiz milletimizin bütün fertlerine, saflarımızda siyaset yapmak isteyen herkese ardına kadar açıktır. Bununla beraber her partide olduğu gibi MHP'de de katılım ve adaylık sürecinin belli kural ve yöntemleri vardır. Ayrıca iktidarın yegane alternatifi ve Türkiye'nin meselelerini çözmeye kararlı olan MHP'nin başka partilerle ittifak yapmasını makul ve mantıklı bulmuyoruz."

    Türkiye genelinde elektrik kesintisi

    Elektrik kesintisiyle ilgili Taner Yıldız'dan ilk açıklama

    BEDAŞ: "Yarım saat içinde İstanbul'a elektrik verilecek"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu'ndan emeklilere zam müjdesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow