hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li aday adayı bozkurt yapayım derken 'rockçı' işareti yaptı

    MHPli aday adayı bozkurt yapayım derken rockçı işareti yaptı
    expand

    Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde MHP'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Ramazan Kıvrak, MHP'nin simgesi bozkurt işaretini rockçı işaretiyle karıştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Kıvrak, MHP 'den Muğla milletvekili aday adaylığı açıklamasını Fethiye İlçe binası önünde yaptı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı aday adaylık açıklaması, Ramazan Kıvrak ve MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay'ın 'Yörük ateşi' yakmasıyla başladı. Saz ve sipsi dinletisinin yapıldığı açıklama sırasında Ramazan Kıvrak'a, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Abdullah Küçükbozbaş tarafından parti rozeti takıldı.

    Burada konuşan Ramazan Kıvrak, "Bugüne kadar bizim atalarımız 135 devlet kurdu. Yörükler milli mücadelede ön saflarda görev aldı. Yepyeni bir devlet kurdu. Bu devletin adına ' Türkiye ', bu bayrağın adına 'Türk bayrağı', bu milletin adına 'Türk milleti', bu dilin adına 'Türk dili' dediler. Bunu asla unutmayacağız. Bizler Toroslar'dan ateşi yaktık. Ateş de var, çadır da var. Şimdi desteklerinizi bekliyoruz" dedi.


    Açıklamalar sonrası Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay ve beraberindekilerle basına poz veren Ramazan Kıvrak'ın MHP'nin simgesi bozkurt işaretini rockçıların kullandığı işaretle karıştırması dikkati çekti. Kıvrak'a destek için törene Yörük kıyafetiyle katılan bazı partililerin de bozkurt işaretini yapamadığı gözlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen yıllarda katıldığı bir televizyon programında ülkücü camianın simgesi bozkurt işaretiyle rockçıların kullandığı işaretin sık sık karıştırıldığını belirterek, işaretin doğrusunu uygulamalı göstermişti.

    Antalya'da Sırrı Süreyya Önder burukluğu

    Erdoğan: ''Turistler bana el kol hareketi yaptı''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow