hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'li Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

    MHPli Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğana seslendi
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik "teröriste 'terörist' diyemeyenler" suçlamasını hatırlatarak, "Terörist başına 'Sayın Öcalan' diye iltifat eden kimdir? 'PKK'ya aktivist denecek' diyen kimin ortağıdır?" dedi. "Cumhurbaşkanı 400 vekilden 335'e düşmüş. Borsa gibi üstten açıldı aşağıya doğru gidiyor" ifadesini kullanan Vural, Erdoğan'a, "Bırak şu muhtarların yakasını" diye seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekili aday listeleri üzerinde birçok yorum yapıldığını ifade etti. "Önemli olan listeler ortaya çıkmadan olacakları görebilmek" diyen Vural, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, HAS Parti Genel Başkanı olduğu dönemde "2023'te Başbakan'ın çocukluk arkadaşı, askerlik arkadaşı, mahalleden arkadaşı, belediyeden arkadaşından, şoförlerinden başka hiç kimsenin milletvekili olamadığını göreceğiz" sözlerini içeren video kaydını dinletti.

    "Bu öngörüden dolayı kendisini kutluyorum. Listelerin nasıl olacağını o günlerde açık ve net ortaya koyuyor" diyen Vural, "Bundan sonra AKP hükümette olmayacağına göre muhtemelen kendisini bundan sonra AK Parti Genel Merkezinde fütürolojiden sorumlu genel Başkan Yardımcısı görevi bekliyor olsa gerek" diye konuştu.

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, dün bir toplantıda, "sözümüzü tutamazsak 4 dakika bile bizi tutmayın" dediğini aktaran Vural, şunları söyledi:

    "184 gündür Başbakanlık görevin üstlendiği söylenen birisi bugüne kadar hangi sözünü yerine getirdin ki bundan sonra getireceksin? 'Torba yasa olmayacak, kamu düzeni sağlanacak, yolsuzluk yapan kardeşim olsa kolunu keserim, rant vergisi alınacak' dedin çark ettin. Şeffaflık paketi açıkladın ortada ne paket kaldı ne söz. Hakan Fidan'ın adaylığı konusunda 'her zaman arkasında dururum' dedin milletvekili adayı bile yaptıramadın. 'Bakanlar Kurulu bensiz toplanmaz' dedin, toplantıyı eski bakandan öğrendin. 'Süleyman Şah'ı savunma konusunda tereddüt etmeyiz' dedin, oradan kaçtın. Gökçek ile Arınç'ın tartışmalarında 'gerekli disiplin işlemini yapacağız' dedin sonra 'konu kapanmıştır' dedin, çark ettin. Hangi sözü yerine getirdin? Başbakan koltuğunun ağırlığını koruyamayanları inşallah bu seçimden sonra bu millet orada oturtmayacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Devlet neredeydi?"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün muhtarlarla 6. olağan toplantısı yaptığını belirten Vural, "Allah muhtarlara sabır versin" diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı'nın toplantıda "teröriste 'terörist' diyemeyenler..." ifadesini kullandığını belirten Vural, şunları ifade etti:

    "Terörist başına 'Sayın Öcalan' diye iltifat eden kimdir? 'PKK'ya aktivist' denecek diyen kimin ortağıdır? Terörist başının fikirleriyle yüzde 95 uyuşan kimdir? Terörist başına 'terörist başı', PKK'ya 'terör örgütü' denmesini istemeyen kimdir? Dün Ümit Kocasakal'a 'teröristlerle ne görüştün' diyor? Bizim de 'İmralı'da Oslo'da neyi görüştün?' deme hakkımız yok mu? Savcının şehadeti üzerinden terör örgütüyle ilgili sözler söyleyenler, bu savcımızı niye koruyamadınız? Devlet neredeydi? Şimdi özel güvenlik görevlilerine sorumluluk yüklüyorlar. Tüm avukatları hedef alıyorlar. Toptancı anlayışla kesimlere suç isnat etmek doğru değil. Savcıyı şehit eden terör örgütüdür, ne özel güvenlik görevlileri ne de avukatlardır. Özel güvenlikçilerin işine son verecekler. Yazık, günah. Evlerine ekmeği zor götürüyorlar. Ne kadar kolay suçlamak. 'Neredesin istihbarat?' diye niye sormuyorsun?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan: "Türkiye'nin muhtarıyım"

    "Bırak muhtarların yakasını"

    "Cumhurbaşkanı 400 vekilden 335'e düşmüş. 2 aylık süre var ve daha da düşecek. 7 haziran yaklaştıkça daha düşecek, öyle gözüküyor. Borsa gibi üstten açıldı aşağıya doğru gidiyor" diyen Vural, "Milleti aldatana, teröriste terörist demeyene iktidar yok" ifadesini kullandı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye'nin muhtarıyım" dediğini aktaran Vural, "Bırak şu muhtarların yakasını. Muhtar muhtarlığını yapsın siz de Cumhurbaşkanlığını yapın" diye konuştu.

    Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine Vural, "Yapılan anketlerde MHP'nin yükseldiği algısının olduğunu ifade ettiler. Bizimle doğrudan bir anket paylaşımı söz konusu değil. MHP'nin yükselişini ifade ettiler. Bu trend bizi Türkiye'yi tek başına yönetmeye de götürebilir. Bizim sandıkta tek başına iktidar hedefimiz var. Kadromuz ve programımız buna yönelik. Koalisyon konusu, üzerinde yorum yapılabilecek husus değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vural, bir soru üzerine, "Öcalan'ın serbest kalmasıyla ilgili hiçbir irade Meclis'ten geçmez. Böyle bir irade Meclis'te hiçbir zaman oluşmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

    Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP'nin o reklamını yorumladı

    AKP'den aday olamayınca partiyi suçladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow