hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem İnce: "Hakan Fidan HDP'den aday olabilir"

    Muharrem İnce: Hakan Fidan HDPden aday olabilir
    expand

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Başta Bülent Arınç ve diğerleri olmak üzere Hakan Fidan'ın adaylığını istemiyorlarsa onlara bir önerim var. Hakan Fidan'ın Öcalan ile de arası iyi. Bunu İmralı görüşmelerinden biliyoruz. HDP'den aday olabilir. Bunu da bir düşünsünler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muharrem İnce, CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın söyleşisi için geldiği ilçede gazetecilerle bir araya geldi. İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve 22'nci dönem CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan ile birlikte Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden İnce, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. AGC binasını gezen İnce, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    AKP'li vekil: "Ona 'hoca bozuntusu' diyoruz"

    "Ortadoğu'dan sonra AKP'yi de karıştırdı"

    İlk olarak MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan'ın milletvekilliği adaylığı konusuna değinen İnce, Fidan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sormadan istifa etmeyeceğini öne sürdü. Bunun bir danışıklı dövüş olduğunu savunan İnce, Hakan Fidan'ın MİT müsteşarıyken Ortadoğu'yu karıştırdığını, istifa ettikten sonra ise Ak Parti'yi karıştırdığını söyledi. Fidan'ın MİT müsteşarlığı döneminde Türkiye'nin dostu kalmadığını belirten İnce, "Başta Bülent Arınç ve diğerleri olmak üzere Hakan Fidan'ın adaylığını istemiyorlarsa onlara bir önerim var. Hakan Fidan'ın Öcalan ile de arası iyi. Bunu İmralı görüşmelerinden biliyoruz. HDP'den aday olabilir. Bunu da bir düşünsünler" dedi.

    "Modifiye başbakan"

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'İster Kılıçdaroğlu olsun, ister başkası, bu yasa çıktıktan sonra kim eline molotof kokteyli alırsa, kim yüzünü maskeyle kapatırsa gerekli olan cevabı da alır' sözleri hakkındaki düşüncesi sorulan İnce, şöyle dedi:

    "Haddini bilmiyor. Bence gölgeden çıksın, başbakanlık yapsın ve haddini bilsin. O modifiye başbakan. O başbakan görünümlü genel müdür aslında. Recep Tayyip Erdoğan'ın genel müdürü o, doğan görünümlü şahin gibi. Önce gitsin görevini yapsın. Alabiliyorsa da gelsin alsın. Sıkıyorsa alsın. Yani ana muhalefet partisinin genel başkanını gelir alırmış, sıkıyorsa gel al. Haddini bilecek insanlar. İslam'ın şartı 5'tir ama 6'ncısı da haddini bilmektir. Başbakansan başbakanlığını yapacaksın. Ana muhalefet partisinin liderini alacak adam bir demokraside olamaz. Bu tehdidi savuruyorsan bize de direnme hakkı meşru olur."

    "Küba'da müslüman yok"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Küba'nın tepesine cami yakışır' sözlerini de eleştiren İnce, "Küba'da Müslüman yok. Küba'ya cami yapılacak. Bunlar gündem saptırma olaylarıdır. Hırsızlığı, yolsuzluğu kapatmak için Osmanlıca'yı tartışıyoruz. Karma eğitimi, Küba'ya camiyi tartışıyoruz. Amerika'yı kim keşfetti onu tartışıyoruz. Küba'ya cami yapacağına Osmanlı'nın en büyük camisi Selimiye'nin olduğu Edirne'deki sorunları çözsünler. Sel altındaki Edirne'deki ırmak yatağını temizlesinler" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow