hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem İnce: "Şezlongu Cumhuriyetten daha çok seviyoruz galiba"

    Muharrem İnce: Şezlongu Cumhuriyetten daha çok seviyoruz galiba
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "solcular seçsin diye aday yapmadıklarını" söyledi ve herkesi sandığa gitmeye çağırdı. İnce, "Cumhuriyeti çok seviyoruz ama şezlongu daha çok seviyoruz galiba" diye serzenişte bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnce Mudanya ilçesi Mütareke Meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili konuşan İnce, başta kendisinin de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    "Türkiye'nin önünü açmak, ufkunu geliştirmek, Türkiye'ye huzur getirmek, birliği, dirliği sağlamak elimizde. Sağa sola bakmadan, 'Ben solcu adamım, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmiyorum' diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Baştan ben de itiraz ettim ama Türkiye'nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz."

    Seçimlerde herkesin oyunu kullanması gerektiğinin altını çizen İnce, bu seçimin, "geçerli oyların seçimi" olacağını söyledi. İnce şöyle devam etti:

    "Önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Hep birlikte ama bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonra da Cumhuriyetçi kesilmek yok. Cumhuriyeti çok seviyoruz ama şezlongu daha çok seviyoruz galiba. Bu seçim bazıları, 'Ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım' diyor. Çocukça bir şey. Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Recep Tayyip Erdoğan'a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. AK Parti seçmeni sandığa büyük bir çoğunlukla gidecek mi? Gidecek. Katılım ne kadar çok olursa Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi o kadar zorlaşacaktır. Katılım düşerse onun seçilmesi kolaylaşacaktır. Yani bu seçim geçerli oyların seçimi olacak. Onun için çocukça, 'Hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım' bunlar cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnce son olarak Emniyet'teki paralel yapı operasyonuna da değindi. İnce konuyla ilgili şunları söyledi:

    "Bugün polise operasyon yapılıyor. Cemaatçi, paralelci diye. Sen daha dün 'Polis destan yazdı' diye meydanlarda anlatmadın mı? 'Cemaate ne istedikler de vermedik?' diyen sen değil misin? Bugün 'İnlerine gireceğiz' diyorsun. Biz bu ülkede her zaman yoksulun, mağdurun, ezilenin, garibanın yanında olacağız."

    Arınç, Gül'ün başbakanlığı için yol haritasını anlattı

    Gazete manşetleri (23 Temmuz 2014)

    "Paralel yapı" operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum

    'Ne Oluyor'da İdris Bal - Abdulkadir Selvi kavgası

    Türkiye oylarına sahip çıkıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow