hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mülkiye Anne'ye Aile Bakanlığı'ndan çözüm çıkmadı

    Mülkiye Anneye Aile Bakanlığından çözüm çıkmadı
    expand

    Aile Bakanı Ayşenur İslam, sattığı kitaplar nedeniyle terör örgütüne yardım etmek suçundan ikiz çocukları ile hapse girecek olan Mülkiye Demir Kılınç için devreye girdiklerini açıkladı. Bakan İslam, çocukların Aile Bakanlığı'nın kurumlarına alınması ya da gündüz kreş bakımı verilmesini teklif ettiklerini ama Mülkiye Demir Kılınç'ın kabul etmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan İslam, ''Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi''nin tanıtım toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    İslam, Mülkiye Demir Kılınç için Adalet Bakanlığı'nın devreye gireceğini belirtti.

    Sizin bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir girişimi olacak mı?'' sorusu üzerine de İslam, kendilerinin de bakanlık olarak devreye girdiklerini belirtti.

    İslam, şöyle devam etti:

    ''Bu konuda bizim sorumluluğumuz anneye ve çocuklara destek vermek. Bu desteği verebileceğimizi söyledik kendisine, hazır olduğumuzu söyledik. Ama o, çocuklarıyla beraber kalmayı tercih edeceğini, çocuklarını bize vermektense, bizim kurumlarımıza vermektense hapishanede onlarla beraber olmayı tercih edeceğini söyledi. O zaman ona, gündüz kreş bakımı önerdik, yani gece çocuklarınız sizinle kalsın, gündüz biz onları bir kreşte ağırlayalım, dedik. Onu da reddetti anne. Bizim verebileceğimiz hizmetler bildiğiniz kadarıyla bu kadar.''

    İslam, İstanbul İl Müdürlüğünün anneyle birebir görüştüğünü ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Çocuklar belli bir yaşa gelinceye kadar cezanın ertelenmesi mümkün mü?'' sorusunu ise İslam, ''Tamamen Adalet Bakanlığını ilgilendiren bir konu. Arkadaşımız da Adalet Bakanlığının devreye gireceğini söylüyor'' diyerek yanıtladı.

    Mülkiye anne CNN Türk'e konuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow