hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Sarıgül ve Aylin Kotil

    Mustafa Sarıgül ve Aylin Kotil
    expand

    CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, partisinin Beyoğlu adayı Aylin Kotil ile İstiklal Caddesi'nde yürüyüp, esnafı ziyaret etti. İnci Pastanesi'ne giren Sarıgül, tarihi dokusuna sahip çıkarak Beyoğlu'na eski Beyoğlu havasını tekrar getireceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil ve partililerle birlikte İstiklal Caddesi’nde yürüyüp, seçmenlerini selamladı.

    Sarıgül ve beraberindekiler, saat 14.00 sıralarında Tünel Meydanı’ndan Taksim yönüne yürümeye başladı. Caddede büyük ilgiyle karşılaşan Sarıgül, birçok kişiyle fotoğraf çektirdi. Kalabalık nedeniyle caddede yayalar yürümekte zorlanırken, tramvay seferleri de aksadı. Yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık 1,5 saatte Mis Sokak girişine gelen Sarıgül, burada Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi'ne girdi.

    "Beyoğlu'na eski Beyoğlu havasını getireceğiz"

    Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, İnci Pastanesi'nin bir tarih olduğunun vurgulayarak, "Tarihi yok etmek istediler. İnci Pastanesi bu sokakların arasına kesinlikle sığmaz. Biz Pera'nın tarihine sahip çıkarak, Roma ile yarıştıracağız. Beyoğlu'nun tarihi dokusunu kendisine özgün bir çerçeve içerisinde, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurullarıyla temaslarımızı yaparak, Beyoğlu'na eski Beyoğlu havasını getireceğiz. Beyoğlu'nda reklam tabelaları, klimalar gibi görüntü kirliliğini tamamen ortadan kaldıracağız. Beyoğlu dünya kültür tarihi içerisindeki yerini bizimle birlikte en kısa süre içerisinde kazanacak. Beyoğlu'nda Aylin Kotil hanımefendinin bunları başaracağına inanıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarıgül ve beraberindekiler, İnci Pastanesi'nde profiterol yedikten sonra Mis Sokak'tan ayrıldı. Bir süre daha caddede vatandaşları selamlayan Sarıgül, CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı binası önünde, Aylin Kotil, Sezgin Tanrıkulu ve partililerle seçim şarkısı eşliğinde kısa bir süre halay çekti.

    Daha sonra parti otobüsüne binen Sarıgül, Taksim Meydanı çevresinde de kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamlayarak Beyoğlu'ndan ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow