hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Şentop, 14 Aralık'ı "cuntaya karşı" diye tanımladı

    Mustafa Şentop, 14 Aralıkı cuntaya karşı diye tanımladı
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, İstanbul merkezli "paralel yapı" soruşturmasına ilişkin "Türkiye'de cuntaya karşı başlatılan soruşturmalardan birisi ilk meyvesini verdi. Bu çok önemli bir hadise" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeşilköy'deki WOW Airport Otel'de gerçekleştirilen AK Parti Bakırköy 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Şentop, Türkiye'nin AK Parti ile her alanda büyük bir ülke haline geldiğine vurgu yaptı.

    Türkiye'nin kalkınmaması ve gelişmemesi için AK Parti iktidarları döneminde çeşitli baskılarla hükümetin yıldırılmaya çalışıldığını söyleyen Şentop, "AK Parti'nin kaybetmesi için çok sayıda senaryolar yazıldı, çizildi, birtakım oyunlar oynandı. AK Parti düşmanları, partimizin üst üste yapılan seçimlerde zayıflayacağını düşündüler, bütün imkanları seferber ettiler. Beraber yürüdüğümüzü zannettiğimiz çevreler... Bizim hayal dünyamızda, zihnimizde bir araya gelmeyecek kişiler bile bir araya geldi" şeklinde konuştu.

    Kuzey Kore'den ABD'ye: "Gelin iddiaları birlikte soruşturalım"

    Birbirine zıt kutupların bir araya gelmesinin nedeninin açık olduğunu ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

    "Bunlara 'paralel yapı' diyoruz ama ben 'cunta' diyorum. Bunları AK Parti ve Türkiye düşmanlığı bir araya getirdi. Türkiye, 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün yıl dönümünü yaşıyor. Fakat bir yandan sevindiren bir gelişme oldu. Türkiye'de cuntaya karşı başlatılan soruşturmalardan birisi ilk meyvesini verdi. Bu çok önemli bir hadise. Türkiye'de darbeler, teşebbüsler oldu fakat 17-25 Aralık'ta karşılaştığımız hadise hepsinden farklı. Bütün darbeler, darbe teşebbüsleri hep uluslararası işbirliği ile yapıldı. Açık veya kapalı. 80 darbesini yapanlar, 27 Mayıs darbesini yapanlar belli. Hepsinin bir irtibatı vardı ve bu irtibat hep dış irtibatlıydı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dizi için komut Yalçın Akdoğan'dan

    Şentop, yıllar önce darbe yapanlar ile teşebbüste bulunanların kim olduklarının ve hedeflerinin bilindiğini kaydederek, yapılmak istenen son darbeyi diğerlerinden farklı kılan noktanın açıkça belli olduğunu ifade etti.

    Mustafa Şentop, sözlerini şöyle tamamladı:

    "Şu ana kadar uluslararası bir projenin taşeronluğunu üstlenen, tırnak içerisinde belirtmek isterim, taşeron bir şirket olmamıştır. 17-25 Aralık'taki darbe teşebbüsünü farklı kılan budur. Bu darbe teşebbüsünün içerisinde bulunan şirket, uluslararası bir projenin taşeronluğunu yapmak için harekete geçmiştir. Kendi emelleri, hedefleri, istekleri, yerli hizmetleri üretmek, yerli amaçlar için değil, bunlar uluslararası bir projenin taşeronluğu için harekete geçmiştir. Bu proje ne zaman başladı? 'One minute' ile başladı. Hadiseye bakın, en son soruşturmalara bakın, sizler de gördünüz. Birçok olaya yani geriye gidin ve onlar da aynı döneme gelir. AK Parti'yi zayıflatmak, Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan indirmek için harekete geçildi. Paralel cuntaya verildi bu görev de. Darbeyle ilgili çok hareketli bir dönem yaşandı Türkiye'de ama artık inşallah son hareket de bu olacaktır. Artık bu son darbe olacak ve hepsini AK Parti bertaraf edecek."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zehirli ayakkabıların fotoğrafları yayınlandı

    Demirtaş: "HDP, Başbakandan bir şey talep etmiyor artık"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow