hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muzaffer Tekin hayatını kaybetti!

    Muzaffer Tekin hayatını kaybetti
    expand

    Ergenekon Davası'nda iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıl hapis yatan, tutuksuz sanık Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Hakan, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Balyoz kumpasından mağdur olan komutanları konuk etti. Program devam ederken Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün kendisine attığı tweeti paylaşan Ahmet Hakan, "Ergenekon davasında beş yıl hapis yatan Muzaffer Tekin vefat etmiş" dedi.

    Muzaffer Tekin'in vefat haberi hakkında konuşan Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, "TSK'da 'şövalye subay' diye bir tanım olsa o Muzaffer Tekin olurdu. Kıbrıs'ta gösterdiği üstün başarılardan dolayı bir tepeye ona atfen 'Zafer Tepe' adı verilmiştir" dedi.

    Pankreas kanseri tedavisi görüyordu

    Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) pankreas kanseri nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki Muzaffer Tekin, dün akşam saat 22.30'da yaşamını yitirdi. Tekin'in cenazesi yarın Üsküdar Selimiye Camii'nde Cuma namazını ardından kılınacak cenaze namazından sonra Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    En yüksek cezayı almıştı

    Muzaffer Tekin 19 Haziran 2007'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. İddianamede, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayı ve Danıştay suikastıyla suçlanan Tekin, bu suçlamaları mahkemede reddetmişti. 5 Ağustos 2013 günü açıklanan kararla Ergenekon Davası'nda en yüksek cezayı Muzaffet Tekin almıştı. Tekin, 2 kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2014'te tahliye edilmişti

    Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılması ve tutukluluk süresini 5 yılla sınırlayan yeni kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, 10 Mart 2014 tarihinde tahliye edilmişti. Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te Ergenekon Davası'na bakan mahkeme heyeti ve savcılardan şikayetçi olmuştu.

    Evli ve bir çocuk babasıydı

    İlköğrenimini Bahariye İlkokulunda, orta öğrenimini Kadıköy Ortaokulunda tamamlayan Muzaffer Tekin, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesinden ve 1972 yılında da Kara Harp Okulundan P.Tğm. rütbesiyle mezun oldu. Muzaffer Tekin, evli ve bir çocuk babasıydı.

    Berkin Elvan'ın ailesinden son mesaj: Biz yokuz artık!

    Bülent Arınç "Balyoz" tutukluları için ağlamış

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow