hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narmanlı Han'da bu kez de izinsiz kaynak yapılarak demir kapı dikildi

    Narmanlı Handa bu kez de izinsiz kaynak yapılarak demir kapı dikildi
    expand

    İstanbul'da Beyoğlu'nda bulunan tarihi Narmanlı Han’da izinsiz inşaat faaliyetleri devam ediyor. Beyoğlu Kent Savunması bugün yaptığı açıklamada bu kez de hanın girişine kaynak yapılarak demir kapı dikildiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha önce Koruma Kurulu'ndan izinsiz duvarları delik deşik edilen handa yapılan yeni çalışmanın mahalle yaşantısını da olumsuz etkilediğini vurgulayan Beyoğlu Kent Savunması açıklamasında, “Bu çalışma ile hem tarihi hana zarar veriliyor hem de avlu giriş-çıkışa kapatılarak kedilere su-mama verilmesi engelleniyor” ifadelerini kullandı.

    İstiklal Caddesi’ne bakan cephesiyle Beyoğlu’nun simgelerinden biri olan Narmanlı Han’ın yeni restorasyon projesi kapsamında otel ya da AVM olacağı iddia ediliyordu. Projeyi hazırlayan Mimar Sinan Genim inşaat kapsamında yedi dükkân, iki lokanta ve sanat galerileri yapılacağını açıklamıştı.

    Ancak Beyoğlu Kent Savunması, yapılan izinsiz çalışmalara defalarca dikkat çekerek, bunların binaya zarar verdiğini belirtmişti.

    Çalışmalara izin vermeyen İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da Beyoğlu’ndaki Narmanlı Han’a kurulan iskele ile ilgili ve binadan izinsiz karot örnekleri alınması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow